Фінансова допомога і Італії при інвалідності
Доброго дня
Скажіть будь ласка, якщо людина з інвалідністю ( візочник) 1 группа оформив тимчасовий захист на території Італіі , то хотілось би дізнатися чи він не втратить пенсію на Украінії
і чи потрібно підтверждувати там на територіі Італії інвалідність .
я не знаю до кого звернутися з цим питанням, можливо ви допоможете , дякую
Коментарі
-
-
@Iryna1995 вітаю. Взагалі то в Італії потрібно підтвердити статус особи з інвалідністю. Щоб отримувати виплати та мати пільги, потрібно щоб було щонайменше 74% втрати працездатності. Як підтвердити статус, що для цього потрібно, які документи, на які пільги можливо розраховувати, про все це ви можете детально дізнатися з нашого матеріалу:
Допомога
1 -
я розумію,що треба підтвердити статус особи з інвалідністю, але інше питання це обовязково робити? чи можливо не підтверджувати цей статус? Дякую
0 -
Ну звісно не обов’язково, але ж тоді у вас не буде відповідних пільг, які надає такий статус в Італії
Допомога
4 -
Добрий день @Iryna1995
Наскільки мені вдалося розібратися в ситуації, то українець чи українка з інвалідністю, що знаходиться за кордоном через війну, набуває статусу тимчасового захисту чи статусу біженця, продовжує отримувати пенсійні виплати як за віком, так і у зв'язку із втратою працездатності.
Ось статті, де про це детально описано:
Щодо того, чи потрібно підтверджувати інвалідність в Італії, то ніхто не зобов'язує це робити, але без підтвердження людина з інвалідністю не зможе отримати доступ до пільг і допомоги, передбачених у цій країні.
У нас на платформі є користувач @kondratyk - котрий від початку війни живе в Італії, отримав пермессо, підтвердив інвалідність і навіть отримував допомогу - спробуйте написати йому в особисті й почути інформацію про його досвід.
1 -
Дуже дякую за відповідь!
2 -
@Iryna1995 Вітаю! Як у Вас справи? Чи подали документи для оформлення статусу особи з інвалідінстю в Італії? Чи могли б Ви поділитися своїм досвідом, поглядом українки з інвалідністю в Італії?
0 -
Добрий день!
Вибачте ,що надаювідповідь пізно ..Нажаль , я ще не подавала документи для оформлення статусу інвалідності в Італії! Там не все так просто ) Італія гарна країна, але має свої закони , дуже консервативна країна, Поки ще не відомо чи подовжать permesso di soggiorno.Чекаємо...
1 -
Вітаю) А є шанси що продовжать?
0 -
Не можу на це питання відповісти ...
0 -
@Iryna1995 @Yurii_EnableMe ЄС продовжив термін перебування українців, що тікають від війни, до 2025 року. Правда, деякі країни змінять правила в'їзду та перебування. Але, загалом, в тій чи іншій формі право на тимчасовий захист залишиться й в Італії.
0 -
дякую за інформацію 🤗
1
Категорії
- Всі категорії
- 184 Здоров'я
- 56 Захворювання та інвалідність у період війни
- 36 Ментальне здоров'я
- 30 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 29 Хронічні захворювання