Мені погано, хочу переїхати до лікарні в Чехії
Добрий день! Я біженка в Італії, але тут немає пенсії з інвалідності, немає безкоштовного житла і навіть немає роботи. Я живу при церкві і заробляю дуже мало. За цей рік у мене погіршщилось здоровя (у мене діагноз з психіатрії), але місцеві лікарі мені допомгти не можуть. Я боюсь, що мене можуть закрити в лікарні, і я не зможу навіть працювати чи повернутись додому. Знайомі знайшли мені житло в Чехії в невеликому містечку і роботу покоівкою, я це можу робити. Єдине що мені треба знати - як переїхати до Чехії? Мої документи в Італії дійсні до 4 березня, я боюсь що мене виженуть з Чехії, а нові не дадуть. Чи можна подати на прихисток в Чехії? Як це робиться? І де мені в Чехії шукати лікарів? Я дуже хочу реабілітаційний центр, мені погано
Найкраща відповідь
-
Олено, вітаю!
З останніх новин - посвідчення для українських біженців в Італії, яке було видано 4 березня 2022 року на 12 місяців, автоматично продовжується ще на шість місяців. Про це заявила прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні.
Ви можете поїхати до Чехії з вашим італійським документом і вас ніхто не вижене - по-перше ви легально зареєстровані в одній з країн ЄС, по-друге, ви маєте 90 днів безвізу. Ви зможете орендувати житло, наприклад, на Airbnb.
Щоби отримати прихисток в Чехії, вам буде потрібно звернутись в місцеву міграційну службу і відмовитись від прихистку в Італії, після чого подати документи на прихисток в Чехії за процедурою, яка доступна зараз для українців, або ж на загальних підставах як біженець. Коли ви отримаєте документи в Чехії, ви зможете отримати медичну допомогу, легально працювати і в подальшому залишатись в цій країні чи подаватись на громадянство, якщо будете мати підстави.
Чим можу вам ще допомогти? Чи потрібні вам контакти волонтерів чи організацій в Чехії? @ОленаРоманків
Разом ми зростаємо!
https://www.facebook.com/0lgaKhodko
0
Відповіді
-
Олена, вітаємо у нашій спільноті 🇺🇦
спробуємо вам допомогти
0 -
-
Для інших питань ми підключимо фахівця
0 -
Мої друзі подзвонили у реабілітаційні центри що ви дали і там погодились допомогти. Дякую вам за контакти і підтримку! Сказали поки приймуть без документів
1 -
це чудово 🙏
0
Категорії
- Всі категорії
- 208 Здоров'я
- 65 Захворювання та інвалідність у період війни
- 39 Ментальне здоров'я
- 34 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 36 Хронічні захворювання