Підтвердження інвалідності

Я і Італії 5 років тому що просила і цій країні політичного захисту. До даних пір я не отримала рішення суду стосовно запиту на захист. Після прибуття в країну я звернулась до INPS із запитом підтвердження інвалідності, на той час я мала 2 групу, зараз 3 групу. Але INPS відповів, що я маю право на підтвердження інвалідності тільки якщо отримаю політичний захист. На вашому сайті жінка пише, що почала підтвердження інвалідності в Італії з тимчасовим захистом. Не могли ви відповісти на яких законодавчих підставах вона це зробила. Дякую.

Відповіді

• @Irina80 вітаю) на жаль ми не знаємо, це тільки якщо вона відпишить

@VMoroz можете щось підсказати?

• Спасибо, але ні. Я юрист.

• @Irina80 здрастуйте!

Якщо я правильно Вас зрозуміла, Ви приїхали до Італії 5 років тому, попросили політичного захисту і досі чекаєте на це рішення. А у жінки, про яку Ви згадуєте, геть інша історія, бо вона виїхала з України після 24 лютого через повномасштабну війну. Таких громадян країни Євросоюзу (і не тільки) приймають на умовах тимчасового захисту. Це безпрецедетний статус, котрий створено і покищо надається виключно громадянам України, котрі до 24 лютого жили в Україні і не розпочинали жодних еміграційних процесів.

• Так, повністю погоджуюсь, різний статус.

Управляющий партнер

адвокатского объединения "Suprema Lex",

адвокат Мороз Виктор Павлович

• Irina80
    Irina80
    відредаговано 12. гру 2022, 16:17

@VMoroz - дякую за відповідь. Але ви не прочитали моє запитання. Я прекрасно знаю що таке тимчасовий захист. Відповідно до міжнародних законодавчих актів - це сурогат, щоб люди не просили біженства. Бо тоді вони мають значно ширші права. А тимчасовий захист дає можливість уникнути великої кількості витрат у разі запитів від людей з україни на беженство. Але відповідно до міжнародних законодавчих актів, я зараз не буду їх всі тут цитувати, які регулюючи питання визнання інвалідності і прав інвалідів - тут діа варіанти за законом: або людина отримую мед допомогу відповідно до Конвенції про захист прав інвалідів та законодавчих актів щодо прийому біженців - декларація, хартія і тд. Або визнання інвалідності у разі надання їй статусу біженця або постійного права проживання. Другий варіант права проживання - кожна країна регулює відповідно до національного законодавства, щодо міжнародних норм - це тільки отримання статусу політ біженця. Тимчасовий захист нікуди не входить взагалі. Тому я і здивувалася що цій жінці організували в Італії комісію з підтвердження інвалідності. От в чому полягало питання. Якими нормами права керувались держ органи Італії що вирішили підтвердити її інвалідність?? Це і було питання. Що таке тимчасовий захист я і так знаю. Всі види захисту регулюватися міжнародним законодавством і практикою ЄСПЛ. Чим керувались жерж органы Італії надаючи цій жінці статус інваліда невідомо. Тим більше що за річного перебування в країні максимально, але не довше чим закінчився війна, цей процес носить явно абсцрний характер. Бо перш ніж навіть буде підтверджено інвалідність і війна може закінчитися. Мед допомога за конвенцією - це все що може бути застосовано в даному разі. Тим більше щоб отримати підтвердження інвалідності треба заново пройти всі обстеження- це купа грошей. Плюс тут інвалідності поняття умовне. Інваліди для Італії це ті хто зовсім овочі. Все інше - цивільна інвалідність. Яка не дає права на грошову допомогу. Тільки на дискаунт на ліки, аналізи, транспорт. Але вижити все одно за таких умов для людини- ініаліда без сторонньої підтримки та чужих грошей ( і не малих) неможливо. Мені було потрібно то підтвердження лише для ЄСПЛ зоб отримати скоріше відшкодування шкоди від держ органів України, які вони не хочуть платити хоча я маю абсолютне право відшкодування. За всіх цих обставин я буду звертатись вже жо європейських органів влади. Тому що вижити так неможливо в Італії для мене. В мене що двоє хворих батьків. Зв законом не отримуючи в Україні лікування від раку батько має право відповідно до закону і практики ЄСПЛ отримати гуманітарний захистяк мінімум. А з урахуванням того що в Італії захист це корумпована і не регульована законом "нечто" мені за відсутності моїх прав гарантованих мені законом і практикою ЄСПЛ потрібно просто виїхати. Бо жити тут неможливо. І вислухувати про те як росіяни та українці, які мть кримінальні справи незаконно тут отримують притулок використовуючи зв'язки та підсобні документи я не хочу. Україна номер два це не де можна вижити, якщо ти хочешь жити та чесно працювати. Тому я і запитала. Бо маю реальні сумніви що по-перше це можливо, а по-друге що жінку просто могли обманути.

• Irina80
    Irina80
    відредаговано 12. гру 2022, 21:49

@Yurii_EnableMe - дякую за бажання допомогти. Я мала на увазі, що я використала всі легальні способи захисту прав на національному рівні відповідно до законодавства. Зараз лишилось тільки знову звернутися до ЄСПЛ та європейських органів влади. Зараз крім того в керівництві ЄС є українці, вони кваліфіковані, моє враження від них як юриста дуже хороше. Не те що я зараз дзвонила в якусь асоціацію яка мені розповіла нісенітниці і сказали черговий раз що я не має право критикувати італійську систему прийому біженців, бо їм це не подобається. Чистий феодальний стрій. Пани роблять те що їм хочеться, затикають пота всім права кого вони порушили, і плюють на закони. І отакі от асоціації тільки гроші отиримують як пожертви і гранти, і тільки роблять гірше для тих хто шукає притулку створюючи видимість того, що повинна робита приймаюча держава за законом, замість виконання закону Італією, в своїх обов'язків щодо прийому біженців і прийняття незаконных декретів Сальвіні, націоналістів, які порушуючи права шукачів притулку і є незаконними відповідно до міжнародних законодавчих актів. Ці люди не знають як і італійські адвокати закони і тільки шкодять шукача притулку тими нісенітниця що їм кажуть говорити держ органи влади. Ось зо я мала на увазі. Увесь цей кошмар під назвою - прохання притулку в Італії я вже пройшла. Тому не думаю що ви мені можете чимось допомогти навіть якби хотіли - в Італії це все просто mission impossibile. Вони вже 15 років отримують рішення судів Германії про нелюдських поводження з біженцями і це нікого не парить. Вони як останній раз Мелоні продовжують брехати про проблеми з біженцями, які самі і створили. Є навіть цілий аналіз університету Англії з цього приводу де все проаналізовано в цифрах і конкретних прикладах. В тому числі брехні стосовно біженців в Італії того ж такі Сальвіні. Цифри прибутку які Італія отримує від низкооплачуваної праці біженців як рабів короче. Ст 2 та 4 Конвенції з прав людини в даному разі для Італії не існують. Що мені не зрозуміло- чому Італія просто не проведе рефендум як Великобританія та не вийде з усіх угод щодо біженців і сидить і виписує незаконно посвідчення на проживання злочинцям росіянам, які тут відмивають гроші. Чисте позорище надати звання почесного громадянина Арзакеною Усманову, якій 6 років відбув в тюрмі за крадіжку держ майна. В такій країні все марно. Україна номер два, а може і гірше. Тому я так і відповіла. Главне Ді Майотта який в 2019 році визнав Україну безпечною країною, не буду повторювати його останні заяви, 2 рази був в Україні, і все зо зміг це домовитися про підтвердження водійських посвідчень, що існувало і до нього. Зате домовитися про виплату пенсій українцям в Італії, таким як я, і про проведення комісії підтвердження інвалідності- то це не важливо. Хай як хочуть так і виживають. Повний треш. Суды не знають що робити у разі відводу судді! Такої жесті не уявляла в ночному кошмарі. А потім ще містять тобі зобов'язуючи без можливості виживання ними не наданої ще й оплатити судови витрати на розгляд відводу. Практика ЄСПЛ точно далека від судів Італії як те що існує нібито, але його ніхто не бачив у вічі. Судді з поводяться як собакою. Бангалорськи принципи - це теж terra incognita. Чим тут можна зарадити?

• Як що там так погано, то чого там жити? Є ж інші країни, які приймають українців, вірно ж?

Категорії