Як ви шукаєте друзів і близьких людей? Діліться досвідом

Привіт, друзі!
Я подумала, що нам варто відкрити тему для знайомств. Адже дружба чи навіть романтичні стосунки важливі для кожної людини, незалежно від обставин.
За опитуваннями, понад 60% людей з інвалідністю зізнаються, що почуваються самотніми частіше, ніж інші. А водночас знайомства онлайн стають для нас справжнім «вікном у світ»: майже кожен другий знаходить друзів або партнерів саме через інтернет.
Особисто для мене знайомства — це завжди трохи виклик. Іноді не вистачає впевненості, іноді здається, що інші не зрозуміють моїх обмежень. Але з іншого боку — коли знаходиш «свою» людину, яка сприймає тебе справжнім, це безцінно.
Тож цікаво почути вас:
- Де вам легше знайомитися — онлайн чи наживо?
- Чого ви найбільше цінуєте у дружбі або стосунках?
- Можливо, у вас є надихаюча історія знайомства, яка змінила ваше життя?
Крізь терни до зірок!
Коментарі
-
Я з тих динозаврів, які всі основні звʼязки набули оффлайн) І, хоч я взагалі зазвичай обмежую усі контакти з людьми, все ж вживу підійти і познайомитися мені простіше — бо там не лише вербальне спілкування і я краще розумію наміри незнайомця + отримую додаткову інформацію про людину з її поведінки.
Але останнім часом зʼявилися у мене й приятельки, яких бачила лише на фото їхніх соцмереж. Розвіртуалізувались лише з однією)
Найбільше в стосунках - і дружніх, і романтичних - ціную можливість приймати одне одного такими, які ми є. Якщо з цим проблеми - легко розстаюсь, бо, значить, не було того прийняття насправді. Не менш цінним вважаю вміння йти і відпускати. Буває, що ми переростаємо людей, або вони переростають нас. Якщо дотягтися або опуститися на відповідний рівень складно, то не треба нікого мучити і себе передусім. Непорозуміння породжують невдоволення, претензії, сварки і болючий розрив. Але, звісно, це не про те, щоб уникати найменших складнощів, за справжні стосунки завжди треба спочатку спробувати поборотись)1 -
прикольно про динозаврів!))) А у мене якось раніше було більше друзів онлайн (можливо, тому що я працювала не в творчій сфері і було важко когось знайти для цікавих розмов). А потім так само, більшість звʼязків з онлайн. І так, раніше було чимало розчарувань, коли подружились з "картинкою", а потім при зустрічі бачиш багато всякої "невербаліки" і розумієш, що трохи подумав цю людину
Ще мені сподобалась твоя фраза "Не менш цінним вважаю вміння йти і відпускати. " Це так мудро!
А скажи будь-ласка, як ти ставишся до сайтів чи додатків знайомств? Для мене це "дічь", тому що там я не можу себе на повну розвернути зі своїми чарами
Крізь терни до зірок!
1 -
Мені здається, що люди дещо переоцінюють сайти знайомств. Або неправильно розуміють їхнє призначення.
Вони ж пішли з Заходу. Там у більшості країн до зустрітись-повечеряти-провести ніч ставляться як до кухля пива після роботи. Тобто не всі роблять, але всі вважають допустимою нормою. Тому й очікування від таких знайомств мінімальні. А якщо раптом з того виходить щось більше - стосунки, шлюб - то й добре.
Ми з іншого контексту й іншого виховання. Ми "не міняємо чоловіків\жінок, як рукавиці") Тому чекаємо, що от це знайомство, от ця зустріч, от ця - перша ліпша по суті людина - має бути тією самою. Завищені очікування призводять до глибшого розчарування.
Тому я ставлюсь до таких додатків\сайтів нормально, але для тих, хто готовий набирати жменю камінців і спокійно відсіювати їх в пошуках золотих.
Сама б навряд скористалась, бо вважаю це занадто ресурсовитратним. Скоріше - придивилася б до оточення і будувала стосунки з кимось знайомим)1 -
Ніколи не думала про це… Але якщо подивитись будь-який американський фільм, то там так і є.
Вони ж пішли з Заходу. Там у більшості країн до зустрітись-повечеряти-провести ніч ставляться як до кухля пива після роботи. Тобто не всі роблять, але всі вважають допустимою нормою. Тому й очікування від таких знайомств мінімальні. А якщо раптом з того виходить щось більше - стосунки, шлюб - то й добре.
Треба запитати у своєї кузини в США чи вони так реально роблять) Бо це якась чоловіча поведінка як на мене - лайк-привіт-здибанка-пиво-ліжко-наступна. Хоча, може, хлопці тут в спільноті поділяться думками)
Крізь терни до зірок!
1
Категорії
- Всі категорії
- 245 Здоров'я
- 87 Захворювання та інвалідність у період війни
- 42 Ментальне здоров'я
- 42 Фізичні обмеження
- 9 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 38 Хронічні захворювання
- 21 Допоміжні технології та терапія