Протизаконна діяльність ТЦК і правоохоронних органів щодо чоловіків з інвалідністю

Доброго дня, друзі.

Я — Миколаєць Дмитро , людина з офіційно підтвердженою інвалідністю (фізичні обмеження). Мій стан здоров’я прямо забороняє мені військову службу, але в Україні, на жаль, це вже не гарантія безпеки.

Протягом останніх років я жив у постійному страху. У моєму районі були випадки, коли людей з тяжкими діагнозами забирали до ТЦК, ігноруючи всі медичні довідки. Я боявся навіть писати публічно про свою ситуацію, щоб не привернути зайвої уваги.

Лише зараз, коли я тимчасово перебуваю у безпечнішому місці, можу відкрито розповісти правду. В Україні я не мав свободи слова в цій темі — будь-який такий пост міг би обернутися для мене примусовим потраплянням до військкомату.

Умови життя для людей з інвалідністю зараз катастрофічні: медична допомога часто недоступна, інфраструктура не пристосована, чиновники відмовляються допомагати. Це постійний психологічний тиск і відчуття, що держава не тільки не захищає, а й наражає на небезпеку.

Прошу поради: як реально можна захистити себе у таких умовах? Можливо, хтось має досвід боротьби за свої права або контакти організацій, які дійсно допомагають.

Дякую всім, хто відгукнеться. Ваші поради можуть врятувати життя.

Коментарі

Категорії