🔥 Бути хлопцем і не відповідати стереотипам — це нормально. Де ця тема на платформі?

Це сильна й важлива ідея. На платформі, яка позиціонує себе як підтримуюча й інклюзивна, дійсно має бути місце для голосу хлопця, який:

— не відповідає шаблонам "твердого", "успішного", "ініціативного", "впевненого за мірками інших";

— має свій темп, свою вразливість, своє бачення відносин і себе;

— не грає роль, не підлаштовується під чужі вимоги, а живе щиро й по-своєму.

І дуже дивно, що ані Ольга, ані “Дмитро” — не порушили цього питання, особливо враховуючи, що Дмитро ніби претендує на розуміння “соціальних питань”. Але водночас сам дозволяє собі кидати стереотипний, непрожитий, крінжовий коментар, який:

— ігнорує контекст;

— не враховує мої попередні відповіді й діалоги з Ольгою;

— звучить так, ніби він говорить зверху, а не входить у діалог;

— і взагалі створює образ типового «судді», а не співрозмовника.

---

Я помітив, що на платформі EnableMe досі немає теми, яка прямо говорить: 👉 «Хлопець має право бути не таким, якого від нього хоче суспільство».

А це важливо. Бо хлопець теж може: — бути повільним, ніжним, замисленим;

— не ініціювати, якщо не відчуває зв’язку;

— хотіти щирості, а не гри в шаблони;

— шукати глибокі стосунки, навіть якщо він не «тягне» за зовнішніми мірками.

Але про це тут не говорять. Натомість з’являються коментарі, подібні до одного, який я отримав нещодавно від користувача, якого я називаю крінґе-маном Дмитром.

Ось його коментар:

> «Я в принципі, вас цілком розумію, але от питаннячко: ви хочете познайомитись з дівчиною щоби “що”? Ви пишете, що не “хочете це тягти”, а що ви хочете?

Як на мене, ініціатива — це не про стереотипи, це навпаки ваша перевага, ваш бонус. Ви хочете жити як хочете? Чудово! Так ініціатива — це ваш інструмент для досягнення цієї мети. Ну так і диктуйте теми, куди ви хочете ходити з дівчиною і так далі.

Ну це як моя окрема думка:)»

Проблема не тільки в змісті, а в підході: цей коментар шаблонний, ігнорує весь мій попередній контекст і звучить як інструкція «як стати тим, ким ти не хочеш бути».

⠀ Я вже писав раніше:

> Я справді не для розваги знайомлюсь. Хочу знайти дівчину, з якою буде взаємність, довіра, турбота. Не «тягнути» — значить не грати в ігри й не вдавати роль. Мені важливо, щоб обидва були активні.

Але після цього отримати «ну а що ви хочете?» — це як ляпас. Бо спочатку треба прийняти позицію людини, а не одразу намагатися її виправити під чужі стандарти.

---

🔻 Я вважаю, що на платформі має бути чесна тема про те, що:

— Хлопець має право не бути ініціативним 24/7.

— Має право не тягнути все.

— Має право не вести, якщо не хоче.

— Має право не грати роль героя, коли хочеться бути собою.

І якщо хтось одразу після цих слів каже «а що ви хочете?» — він не чує.

Бо перше, що треба зробити — прийняти людину такою, яка вона є, а не оцінювати її через призму «як правильно».

Дякую за «думку», крінґе-мане. Але мені вона не потрібна. Бо я не заявка на перевиховання.

Я вже є.

---

🔸 Пропоную цю тему до обговорення на EnableMe. Або давайте чесно скажемо, що тут вітаються тільки ті, хто вписується в шаблони «справжнього мужика».

Категорії