Я не хочу бути головою. Я хочу, щоб мене обрали серцем
Я, будучи хлопцем, хочу бути веденим. І не хочу нікому це пояснювати — якщо не дурні, самі зрозуміють.
Я хочу жити своїм життям.
І якщо я комусь сподобаюсь — щоб вона сама підійшла чи написала. І якщо вона впевнена в собі — їй буде пофіг на "стереотипи", маму й подруг.
Бо якщо я не проявляюсь — це не через слабкість. Це тому, що мені не хочеться, і я маю на це право. Але суспільство змушує хлопців бути першими. Це не про рівність. Це про тиск.
От написав сьогодні дівчині:
— Привіт, я з Дайвінчика 💫
Вона:
— Привіт
Я:
— Ну привіт. Ти звідки?
І все. Я знову тягну на собі все. Вона навіть не спитала — може я не хочу це все тягти?
Може я хочу, щоб хоч раз мене обрали, а не обробили?
І так — я ще й шукаю дівчину без руки. По плече.
Бо я нетиповий хлопець, і шукаю нетипову дівчину.
Бо хочу, щоб вона була не просто кимось. А моєю.
❤️🐾
Коментарі
-
Класно написали, Сергію! І дякую за тему. Мені вона також близька.
У суспільства є стереотипи, що чоловік має брати ініціативу і взагалі бути екстравертом. А от жінка має приймати ініціативу (або не приймати, якщо він їй не подобається).
Утім я маю багато знайомих і друзів, у яких перший крок зробила дівчина - і познайомилася, і всі інші перші кроки, вплоть до пропозиції одружитись. Ні, звісно вона не ставала на коліно і не дарувала каблучку, але розмову таку і свою позицію починала перша
Особисто я через це не люблю і ніколи не користувалась сайтами чи додатками для знайомств. Якщо мені людина подобається, мені без проблем підійти почати розмову чи покликати на каву
Крізь терни до зірок!
1 -
Дякую що підтримали, бо коли я викладав пост думав що мене тут взагалі захейтять за цю думку (p.s. я інтроверт і в впринципі не дуже охотно йду на контакт, не хочу нав'язуватись, а заговорити з дівчиною то як досягнення😅😅, але там якщо пійдійшов треба першим говорити і тд, ) а чесно кажучи першим говорити, вести то не моє, мені більш приємніше бути в підтримуючій ролі
1 -
Привіт! чого захейтити мають? ми ж не фейсбук)
Першим заговорити можна на будь-яку тему навколо - від банального про погоду до якихось речей, які стосуються обстановки, в якій ви зустріли цю людину. Взагалі оце мистецтво "смол-токс" легко опанувати і воно допомагатиме в установленні контакту і при знайомстві. Можна практикуватися на сусідах та продавцях в магазинах чи таксистах - тобто це люди, з якими вам так чи інакше треба привітатись. Не важко завʼязати бесіду на тему - "ох і дощ сьогодні, я такий сонний, а ви як в таку погоду почуваєте себе?"
Як опануєте "смол-токс", то завести бесіду з симпатичною дівчину буде простіше
Крізь терни до зірок!
1 -
@Serguij я в принципі, вас цілком розумію, але от питаннячко: ви хочете познайомитись з дівчиною щоби «що»? Ви пишете, що не «хочете це тягти», а що ви хочете?
Як на мене, ініціатива це не про стереотипи, це навпаки ваша перевага, ваш бонус. Ви хочете жити як хочете? Чудово! Так ініціатива це ваш інструмент для досягнення цієї мети. Ну так і диктуйте теми на які ви хочете говорити, місця, куди ви хочете ходити з дівчиною і так далі.
Ну це як моя окрема думка:)Допомога
1 -
Дякую за думку. Я справді не для розваги знайомлюсь. Хочу знайти дівчину, з якою буде взаємність, довіра, турбота.
Не «тягнути» — маю на увазі не грати в ігри, не вдаватись до штучних ролей. Я — за чесність, відкритість і реальні кроки.
Ініціативу я справді беру, але не хочу, щоб це було як "ну ок, хай сам все вирішує". Мені важливо, щоб обидва були активні в спілкуванні й знайомстві.
1 -
Вау, ну тепер я зрозумів, що таке справжній експерт — це коли ти навіть не читаєш текст, але вже точно знаєш, що з людиною не так. Прямо екстрасенс! Ваше вміння бачити 'крінж' на відстані, не вникаючи в суть, заслуговує окремої премії — десь між Шнобелівською та премією за найбільш шаблонне мислення.
Але що ж, мабуть, ви настільки досвідчений, що рефлексія й глибина — це вже нижчий рівень. Залишається подякувати вам за цей майстер-клас з того, як НЕ слід відповідати на тексти, якщо ти справді фахівець. Успіхів вам у подальшій автоматичній діагностиці складних тем за півсекунди!
1 -
Я перепрошую, а що це за наїзди на людей почалися? Вам відповіли адекватно, спробували вникнути в суть вашого питання, а потім починаються якісь образи. Якщо у вас є якась внутрішня агресія, то прохання не спускати її на людях. Можливо вам було б корисно обговорити ці питання зі своїм психологом, якщо ви маєте такого. Тому що ваша реакція може відбивати у людей охоту вам допомагати, і я їх в принципі цілком зрозумів би. Будьте добрішими до людей якщо ваша ласка і не сприймайте все надто близько до серця.
1 -
упс я помилилась))) таки захейтили))) Жартую
Serguij
✭
Та Дмитро ніби адекватно вам відповів, перечитала двічі його коментар. Сказав, шо мати ініціативу взагалі зручніше навіть - просто кажи, чого бажаєш, і людина слухає. Або не слухає)
Дмитро у нас експерт не зі стосунків, а з питань біженців, і тут він висловив думку, а не експертну пораду. Все ок) не ображайтесь
Крізь терни до зірок!
1 -
✭
А дивіться. От тут в цьому діалозі що я бачу
От написав сьогодні дівчині:
— Привіт, я з Дайвінчика 💫
Вона:
— Привіт
Я:
— Ну привіт. Ти звідки?
І все. Я знову тягну на собі все. Вона навіть не спитала — може я не хочу це все тягти?
Я не скажу, що я прям експерт зі стосунків, але думки такі. Варто зайти з питанням чи пропозицією, якщо хочете викликати інтерес. Або з жартом.
Тобто не просто "привіт", а "привіт, не хочеш на каву?" чи там "привіт, а де можна купити щось там як у тебе на фотці", або "Привіт! Я майже зварив борщ, прибрав у хаті й навіть помив посуд. Залишилось тільки — познайомитись з тобою!", або "Якщо чесно, я не дуже вмію знайомитися... Але ти виглядаєш як причина ризикнути 😅". - не знаю) щось типу того.
Бо якщо просто пишуть "Привіт" - навіть губишся і не знаєш, що відповідати. І дівчатам пишуть частіше, ніж хлопцям. Тому треба ще й постаратися цей інтерес викликати.
Крізь терни до зірок!
1 -
Коли що - я не експерт в стосунках 🙈, не враховуючи 12 років шлюбу))
Але!Дорогий @Serguij , хочу сказати вам, що життя - супер непередбачувана річ!
Один мій знайомий у 29-й день народження бідкався, що пішов тридцятий рік, а що в нього є? - ні роботи, ні дівчини… Але свій 30-й день народження він зустрічав на островах, куди його схантив роботодавець, із вагітною дружиною (ну отак швидко завертілось)).
Близький друг 15 років зустрічався з дівчатами виключно "його типажу". Якщо дівчина мала нижче 170см зросту і важила більше 60 кг, не була блондинкою - навіть не дивився в ту сторону. А потім одружився із абсолютною протилежністю тому типажу і вже 10 років має прекрасну сімʼю. Про вимоги ті згадуємо зі сміхом.
Моя подруга завжди проявляла ініціативу в стосунках, просто й життєво пояснюючи це тим, що вона не хоче витрачати час на "не тих" хлопців. Але підкорив її той, хто зробив перший крок і цим здивував.
А інша - один-єдиний раз наважилась зробити перший крок і була відторгнута, тому більше ніколи не наважується знову й чекає, доки чоловіки першими виявлять інтерес.
Усі ці люди, я й багато інших - помилялися не раз, розчаровувалися, зализували рани, зарікалися, але знову й знову наважувалися. Дехто мав кілька шлюбів, дехто не мав жодного, дехто дуже щасливий у стосунках, та при цьому абсолютно тверезо не виключає можливості, що саме ці, прекрасні й гармонійні стосунки - не останні в житті, бо… життя непередбачуване)
Я все це до того, що: формулюйте свій запит чітко - в космос і в групи знайомств ;), не заганяйте в жорсткі рамки ані себе, ані потенційну обраницю, набивайте шишок, набирайтесь досвіду, пробуйте, стукайте і не втрачайте надії. Одного разу все буде так, як ви хочете. А, можливо, й не раз. А, можливо, й не так, але все одно добре. Щиро вам цього бажаю!1 -
Чесно кажучи я для себе якусь таку схему визначив, що нема сенсу, принаймні при знайомствах в інтернеті, сильно думати над якоюсь оригінальністю в перших повідомленнях, бо погодьтеся, при такому перенасиченні імовірних претендентів вразити наповал от прям реально тяжко) Зазвичай людина може оцінити іншого десь так після п'ятого-шостого повідомлення. Тому я переважно тримаю дружній тон, і розпитую людину щоб з'ясувати в яких темах ми зможемо спілкуватися вільніше, а в яких я ні чорта не тямлю і їх ліпше не чіпати. Тобто тут так, якщо вмієш вдало жартувати, впевнений в собі і одразу знаєш чого хочеш, то тут можна з ходу видавати пьорли так би мовити)) А якщо людина така як я, то краще йти второваною стежкою спроб і помилок, бути дружнім, не розпитувати де хто живе, мені здається на початку першого дня це не найважливіше, адже головне ж це отримання досвіду, заведення нових знайомств, розширення світогляду і все оце хороше і м'якеньке☺️ Принаймні мені так здається
2 -
VovchykSteve
✭✭✭
Дуже мені подобається, як ви це все описали! Маєте життєву мудрість, це дар
Крізь терни до зірок!
1 -
@VovchykSteve згодна на 100%. Особисто мене б налякав напор і перлини гумору від незнайомого чоловіка з мережі) Але, Ольга подала хорошу ідею (принаймні, мене б таке зачепило) - поставити запитання, звернути увагу на деталі
Наприклад:
Крута обробка фото - як ти це зробила?
В тебе книжка на фото - цікава? Бо чув, але ще не читав.
В тебе дуже гарний шалик - це просто гарна річ чи за ним стоїть цікава історія?
Ну і взагалі - що завгодно - просто підмічати деталі, ставити питання й розкривати людину. А магія смол-токів помічна не лише при знайомстві, а й в реєстратурі поліклініки))) Якщо ви розумієте про що я))
Мені було б приємно, що людина не просто пише мені "привіт", а бачить щось більше в моїх автарках, фото, цікавиться мноою. Люди люблять говорити про себе 😅1
Категорії
- Всі категорії
- 239 Здоров'я
- 84 Захворювання та інвалідність у період війни
- 42 Ментальне здоров'я
- 38 Фізичні обмеження
- 9 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 37 Хронічні захворювання
- 20 Допоміжні технології та терапія
- 178 Для проживаючих в Україні
- 16 Оформлення інвалідності під час війни