Питання щодо встановлення інвалідності

Функції

Доброго дня!
Зараз готуюся до проходження комісії ЕКОПФО.

Лікар не дуже допомогає порадами, тож не знаю, на яку групу можу сподіватися.

В мене цукровий діабет ІІ типа, з корекцією інсуліном (40 од. в день)
Деисциркуляторна діабетична ангіопатія сітчатки,

Дисметаболічна дистальна полінейропатія,

Енцефалопатія змішанного генезу ІІ ст. (атеросклеротична, дисметаболічна, дисциркуляторна)

Гіпертонична хвороба ІІ ст, 2 ст, ризк 4 без застойної сердцевої недостатності.

Чи можна при такому букеті отримати ІІ группу?
Є порушення роботоспособності та самоконтроля (при навантаженні), але не зрозуміло як це довести.
Дякую.

Найкраща відповідь

• Настя
    Настя expert
    Відповідь ✓

@Veronikas Добрий день!
    Незважаючи на те, що цукровий діабет — захворювання хронічне й невиліковне, інвалідність при ньому оформлюють лише коли вдається довести, що хвороба протікає з важкими ускладненнями. Так, наприклад, у переліку захворювань, за яких надається та чи інша група інвалідності, у чинній постанові КМУ №1338 (якою й керуються ЕКОПФО у прийняття рішень) важкими наслідками вважають хворобу нирок чи втрату нижньої кінцівки.
    Наімовірніше, що вище третьої групи вам не призначать.

У будь-якому разі варто підготувати й надати комісії максимальну інформацію про ваше здоровʼя. Наприклад, про порушення самоконтролю можуть свідчити відповідні заключення психіатра або ж систематичні зафіксовані скарги людей, з якими ви взаємодієте.
    Також нагадаю: якщо вважаєте, що сімейний лікар не достатньо зацікавлений у допомозі вам, завжди можете перепідписати декларацію з іншим. Тим більше, що маєте серйозне захворювання і мусите бути в постійному контакті з лікарями.

Чи зрозуміла вам моя відповідь? Чи потребуєте уточнень? Можливо, зʼявились додаткові питання? Дайте, будь ласка, зворотній звʼязок у коментарі до цього обговорення.

Відповіді

• Veronikas  ✭

Вітаю вас у спільноті

Дякуємо за запитання. Працюємо над відповіддю — скоро буде!

А поки чекаєте — запрошуємо знайомитися з матеріалами на сайті, ми багато писали про вищезгадані хвороби https://www.enableme.com.ua/ua

Категорії