Інвалідність при гонартрозу 2 ступеню
Підскажіть, будь ласка, чи можливо оформити інвалідність при гонартрозі 2 ступеню? Загалом, як такої втрати працездатності немає, є лише певне зменшення навантажень, щоб уникнути ускладнень і тривалого больового синдрому, в свою чергу, збільшення навантажень відразу дає про себе знати. Колінний суглоб значно відрізняється від іншого, здорового, значно припухлий, присутні остеофіти і больовий синдром
Найкраща відповідь
-
Вітаємо @Vas Вам знадобиться виписка зі стаціонарного лікування по основному захворюванню за теперішній рік .
Звертаєтесь до вузького спеціаліста або сімейного лікаря для обговорення ваших дій для оформлення групи.
Тому що у вас може бути не один діагноз, а також супутні та ускладнення основного діагнозу, що буде указано в виписці зі стаціонару і що може вплинути на яку групу вам належіть. На статус впливає декілька критеріїв.
Лікарі на місці підкажуть по якому діагнозу можливо робити групу і далі такі кроки: Лікарі мають:- провести обстеження,
- зібрати медичні документи (аналізи, виписки, висновки спеціалістів),
- визначити, чи є підстави для направлення на медико-соціальну експертну комісію (МСЕК)
2. Отримайте направлення на МСЕК
Якщо лікар вважає, що є підстави для встановлення інвалідності, він:
- оформлює форму №088/о — направлення на МСЕК,
- подає дані через Єдину електронну систему охорони здоров’я (ЄСОЗ).
Ви отримаєте повідомлення, коли і куди з’явитися на комісію.
3. Пройдіть МСЕК (медико-соціальну експертизу)
Комісія оцінює:- ступінь втрати працездатності,
- потребу в догляді, реабілітації,
- можливість трудової та соціальної адаптації.
МСЕК може проводитися дистанційно або очно (залежно від ситуації, у тому числі за умов воєнного стану).
4. Отримайте рішення МСЕК
Результат:
- встановлення групи інвалідності (I, II, III),
- або відмова (з правом на оскарження).
Видається висновок, який автоматично фіксується в ЄСОЗ. За потреби можна отримати паперову довідку.
5. Зареєструйтеся в органах соцзахисту
З рішенням МСЕК:- зверніться до Управління соціального захисту населення (УСЗН),
- оформіть пільги, виплати, засоби реабілітації тощо.
0
Відповіді
-
Дякую Вам за інформацію. Питання догляду не стоїть, лише певним чином обмежені навантаження. Тому напевно, краще зайнятись лікуванням, щоб якраз і не дійшло до втрати працездатності
1 -
Ви питали про інвалідність.
Інвалідність та лікування - це різні, але пов'язані поняття в медицині та соціальній сфері.
Інвалідність — це стійке обмеження життєдіяльності людини, викликане фізичним, психічним, сенсорним (порушенням зору, слуху тощо) або інтелектуальним порушенням здоров’я.Інвалідність може:
- бути вродженою або набутою;
- впливати на здатність працювати, навчатися, пересуватися, спілкуватися тощо;
- надавати людині право на певні соціальні пільги та підтримку (наприклад, пенсію за інвалідністю, медичну допомогу, технічні засоби реабілітації тощо).
Важливо: інвалідність не обов’язково означає повну втрату функцій — вона може бути частковою, і людина з інвалідністю може вести активне та повноцінне життя.
Лікування — це комплекс медичних та інших заходів, спрямованих на усунення, полегшення або контроль симптомів хвороби, травми чи стану здоров’я.
Форми лікування:
- медикаментозне (прийом ліків),
- хірургічне (операції),
- фізіотерапевтичне (масаж, УВЧ, ЛФК тощо),
- психотерапія (при психічних та емоційних розладах),
- реабілітація (відновлення після хвороби або травми).
Мета лікування — одужання або покращення якості життя пацієнта.
Коли ваше останні проходження стаціонарного лікування?- там в рекомендаціях прописують лікування и реабілітацію і в яких закладах , скільки разів на рік.
Це є спосіб життя, де регулярна та стабільна реабілітація даватиме позитивний результат на спосіб життя.1
Категорії
- Всі категорії
- 212 Здоров'я
- 67 Захворювання та інвалідність у період війни
- 40 Ментальне здоров'я
- 35 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 36 Хронічні захворювання
- 20 Допоміжні технології та терапія
- 155 Для проживаючих в Україні
- 9 Оформлення інвалідності під час війни