Як в Україні як ставлять діагноз аутизм?

Aleksandra1996
відредаговано 19. Apr 2025 в Ментальне здоров'я

Доброго дня! Я мама з України.

Скажіть будь ласка в Україні, як ставлять діагноз аутизм, якщо є всі його ознаки, чим старше ми. Як правильно встановити діагноз,є якісь клініки безоплатні? чи загалом всі платні встановлюють?

В нас помимо діагноз елерса Данлоса, та ще проблеми з серцем. теж точно не встановили.

Інвалідність добитися не можу, витратили купу коштів та часу, щоб встановити хоч щось,є якісь може реабілітації без інвалідності з такими захворюваннями,

Хто сталкувався з дисплазією сполучної тканини,Як ви з цим справляєтеся.

В даний час дитина на інклюзиві.

Коментарі

• Вітаємо, @Aleksandra1996 !
    Залежно від віку дитини формуватиметься діагноз. Це проблема психоневрологічна.
    З народження дитина перебуває на обліку у педіатра та щорічно проходить медогляд вузьких фахівців. Плюс якщо вже відвідує дошкільний навчальний заклад, там також є профільні фахівці, які запідозрять проблему.
    Також можна звернутися до генетичного центру, там є певні обстеження та аналізи, які допоможуть у раціональному призначенні медикаментозної терапії.

Для отримання інвалідності необхідно починати зі стаціонарного лікування в державному закладі, далі педіатр підготує відповідний пакет документів.
    В даний час достатньо реабілітаційних центрів державних та приватних, за стабільного регулярного чергування медикаментозної, соціальної реабілітації можна суттєво покращити самопочуття дитини з перспективним результатом.

• @Aleksandra1996 ви онлайн?

Категорії