Пошук дівчини-волонтера у Луцьку
Коментарі
-
Хай. Але хоча б з можливістю викликати помічника тоді, коли мені потрібна допомога. Хай спочатку складуть Індивідуальний план з гнучким графіком, як це положено за законом. І ні слова мені не говорити, що немає на це часу чи соц працівників. Але бачите, що роблять…
0 -
Ви мене трохи заплутали(( Я вже путаюсь, де вам сказали, а не написали, де ви сказали, а де їм написали
Хочеться все ж таки щоб ви прийняли допомогу від держави ту яку дають, так. це буде капля допомоги, але вона буде. І хоч в чомусь ви зможете отримати сторонню поміч, а пошуки дівчини-волонтера продовжувати
0 -
Буває. Дякую вам за увагу до мого питання.
Я писав не одноразово, чому я не хочу погоджуватися на ту допомогу, яку мені пропонують.
Або знайдуть більше часу на допомогу мені. Або я не бачу сенсу приймати допомогу в тому вигляді, як мені пропонують.
Ви ж не будете купувати собі взуття на пару розмірів меншу, бо вам пропонують лише таке взуття.
Ви б почекали саме те, що вам треба. Так само і я готовий почекати, поки знайдуть можливість хоч трішки більше допомагати.
1 -
Отримав відповідь:
Добрий день, пане Олександре!
Щодо Вашого розгорнутого запиту в електронному форматі від 05.05.2025
повідомляємо наступне. В черговий раз, роз’яснюємо, що територіальний центр керується нормативними документами, які регулюють надання соціальних послуг та визначають навантаження на одного соціального робітника, який надає соціальну послугу догляду вдома. Так, Типовими штатними нормативами працівників територіального центру, затвердженими наказом Мінсоцполітики, Переліком соціальних послуг, умовами та порядком їх надання структурними підрозділами територіального центру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України, на підставі якого розроблено та затверджено положення про нашу установу, передбачено наступне навантаження на 1 працівника: “ ....один соціальний робітник обслуговує шістьох громадян у сільській приміській) місцевості, інших місцевостях, що не мають транспортного сполучення, у приватному або державному секторі без комунальних зручностей і десять громадян у містах з комунальними зручностями; один соціальний робітник обслуговує двох непрацездатних громадян, яким установлена V група рухової активності....”. Тобто, жодним нормативними документами не передбачено, що за 1 отримувачем соцпослуги закріплюється 1 соцробітник або кілька. На сьогодні, середнє навантаження на 1 соціального робітника в нашій установі складає 12 осіб. Послугу наші працівники надають в робочі дні і, відповідно до індивідуального плану, складеного на підставі комплексного визначення ступеня індивідуальної потреби у соціальній послузі, яке здійснюється шляхом оцінки можливості виконання Вами складних та елементарних дій. Послуга надається від 2 до 5 разів на тиждень. Час надання соцпослуги, за одне відвідування, може складати до 2-2,5 годин. Кожен соціальний робітник надає послуги у визначені дні та робочі години (пн.-чт. - 8.30 — 17.15, пт. - 8.30 — 16.00), а не за викликом; має затверджений графік відвідувань отримувачів соцпослуг, узгоджений з ними. В чергове наголошуємо, що призначає працівника, який надаватиме послуги, територіальний центр, із тих працівників, які працюють в районі Вашого проживання. Це потрібно для того, щоб працівники менше часу витрачали на доїзд до кожного підопічного. Державним стандартом догляду вдома передбачено, що для осіб з інвалідністю І групи підгрупи А послуга може надаватись до 6-7 разів на тиждень (за потреби). Але, разом із тим, на сьогодні, законодавцем не внесено зміни в інші нормативні документи, які, наприклад, регулюють трудові відносини у такому випадку. Тому, зважаючи на це, враховуючи кадровий потенціал нашої установи, на сьогодні, ми не можемо надавати Вам послугу 7 разів на тиждень. Ми надаємо послугу догляду вдома так, як описано вище і як передбачено Положенням про нашу установу та Переліком соціальних послуг, умовами їх надання територіальним центром, які затверджені рішенням Луцької міської ради. Крім того, у попередній відповіді ми надали Вам контакти іншого надавача соцпослуг, який надає послугу догляду вдома в нашій громаді (Луцька міська організація Товариства Червоного Хреста України). Щодо Вашого прохання надати номер мобільного телефону, то, на сьогодні, територіальний центр має лише стаціонарний зв’язок. Тому на сайті вказано номери стаціонарних телефонів та електронна адреса, що також є одним із способів зв’язку. З повагою адміністрація установи.В такому вигляді, щоб оформити аби лише щодня приходив соц працівник, зараз недоцільно.
Оформити завжди можна, але те. що "Послуга надається від 2 до 5 разів на тиждень. Час надання соцпослуги, за одне відвідування, може складати до 2-2,5 годин. Кожен соціальний робітник надає послуги у визначені дні та робочі години (пн.-чт. - 8.30 — 17.15, пт. - 8.30 — 16.00), а не за викликом", мені не дуже комфортно. Хоча, якщо буде без вихідний стан, то я обов'язково скористаюся такою допомогою. Це вже хоча б не година в тиждень.
0 -
Я всім ще дякую за поради. В певній мірі я досягнув правди.
Але на мою думку моя позиція щодо допомоги є більш правильною, бо вони самі признали, у моєму випадку за законом передбачений гнучкий графік і виклик помічника за потребою. І це лише їх проблема, що не можуть це забезпечити.0 -
дуже розгорнута відповідь, хоч і не все так як нам хочется
0
Категорії
- Всі категорії
- 208 Здоров'я
- 65 Захворювання та інвалідність у період війни
- 39 Ментальне здоров'я
- 34 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 36 Хронічні захворювання
- 20 Допоміжні технології та терапія