Розсіяний склероз: досвід мого оздоровлення
Історія перемоги над хворобою: розсіяний склероз і шлях до відновлення 25 років. Молодий, сповнений сил, служба на флоті, випробування, навантаження. І раптом — діагноз, який змушує здригнутися: розсіяний склероз.
Це сталося на фоні виснаження та перенесеного грипу під час служби на флоті в період розпаду СРСР. Госпіталь у Санкт-Петербурзі першим поставив цей страшний діагноз, який потім підтвердили в Києві. Тоді ще не було сучасних протоколів лікування, і основою підтримки були загальноукріплюючі заходи: церебролізин, гінкобілоба, вітаміни, посилене харчування, молозиво.
Але найголовніше – це було бажання жити. І ще один потужний фактор: любов. Через три роки я закохався, і це стало додатковим стимулом боротися та не здаватися.
Що ми знаємо сьогодні про розсіяний склероз?
Сучасні дослідження показують, що розсіяний склероз – це аутоімунне нейродегенеративне захворювання, при якому імунна система атакує мієлінову оболонку нервів. Величезну роль відіграють оксидативний стрес, запалення, порушення мітохондріальної функції, нестача вітаміну D, стан кишківника.
За всі ці роки медицина просунулася вперед, але ключовим залишається комплексний підхід: харчування, відновлення нервової системи, протизапальна стратегія та нутрицевтична підтримка.
Нутрицевтичний супровід LR для підтримки нервової системи
Враховуючи мій власний досвід і сучасні знання, сьогодні я б рекомендував:
7 нот відновлення при розсіяному склерозі
Розсіяний склероз (РС) — це не вирок, а виклик. Він вимагає комплексного підходу до відновлення нервової системи, зняття запалень, покращення обміну речовин та підтримки імунітету. Я сформулював «7 нот» відновлення, кожна з яких відіграє свою важливу роль у боротьбі з РС:
⸻
1. Питні гелі Алое Вера (Сівера та Фрідом) — «Нота Очищення та Живлення»
✔ Сівера – містить інулін, вітамін C, амінокислоти та екстракт кропиви. Допомагає зняти склеротичні стани капілярів, покращує мікроциркуляцію, виводить токсини.
✔ Фрідом – містить глюкозамін, хондроїтин і гідролізований колаген, що підтримує суглоби, сполучну тканину, нервові оболонки.
➡ Чому це важливо при РС?
Детоксикація та відновлення мікроциркуляції покращують живлення нейронів, зменшують автоімунний запальний процес.
⸻
2. Капсули Cistus Incanus – «Нота Захисту»
✔ Природний антивірусний та антимікробний засіб.
✔ Високий вміст поліфенолів допомагає зменшити оксидативний стрес, що є ключовим фактором у розвитку РС.
✔ Підтримує імунну систему, балансуючи її реакцію.
Оскільки РС має аутоімунну природу, важливо підтримувати імунітет у балансі, а не стимулювати його зайвий раз.
⸻
3. Чай Herbal Fasting – «Нота Детоксикації»
✔ 7 унікальних компонентів (мате, гібіскус, імбир, кропива та інші) допомагають:
•Покращити обмін речовин
•Вивести токсини
•Зменшити запальні процеси
Коли організм позбавлений токсинів, його захисні та відновні функції працюють набагато краще.
⸻
4. Функціональне харчування: Білкові коктейлі, супи та комплекс «Сила Протеїну» Харчові волокна Fiber Boost – це «4-Нота Будівництва»
Та клітковина
✔ 5 важливих білків у складі допомагають:
•Відновлювати нейронні зв’язки
•Покращувати регенерацію тканин
•Виробляти колаген та мієлін
При РС мієлінова оболонка нейронів пошкоджується, тому організму необхідний якісний будівельний матеріал.
⸻
5. ProBalance – «5- Нота Балансу»
✔ Містить 7 важливих мінералів:
•Магній – зменшує спазми та судоми.
•Калій і кальцій – підтримують роботу м’язів і нервової системи.
•Мідь і хром – важливі для енергетичного обміну
Нестача мінералів може погіршувати м’язову слабкість, спазми та втому.
⸻
6. Супер Омега-3 – «Нота Жирних Кислот»
✔ Джерело високоякісних ПНЖК (поліненасичених жирних кислот).
✔ Підтримує структуру мієлінової оболонки, яка руйнується при РС.
✔ Має потужний протизапальний ефект.
Також, при больовому стані можна ззовні використовувати мазь серії AloeVia MSM- гель має високий вміст алое вера який не тільки зволожує і заживлює а і про яку є всередину інші діючі речовини:
органічну сірку
екстракт кори білої іви
Омега-3 допомагає сповільнити прогресування хвороби , покращує стан оболонок клітин та підтримати мозок.
⸻
7. Mind Master – «Нота Енергії та Концентрації»
✔ Захист від оксидативного стресу (ресвератрол, вітаміни групи B).
✔ Покращує кровопостачання мозку (гінкобілоба).
✔ Зменшує хронічну втому. Допомога в будуванні нейронних звʼязків
Допомагає краще мислити, зменшує втому та покращує настрій.
⸻
Висновок: Комплексний підхід – ключ до відновлення
При РС важливо не просто приймати ліки, а змінювати спосіб життя, підтримуючи організм природними нутрицевтиками.
7 нот відновлення – це синергія очищення, захисту, харчування та відновлення.
📌 Якщо ви або ваші близькі борються з РС – важливо діяти комплексно. Почніть із малого, поступово додаючи нутрицевтичну підтримку, і ви побачите зміни.
Що ще важливо?
•Фізична активність (реабілітаційна гімнастика, розтяжка, дихальні практики).
•Контроль стресу (медитація, молитва, робота з емоціями).
•Життя з любов’ю та вірою.
Я пройшов цей шлях, і сьогодні допомагаю іншим знайти свою дорогу до здоров’я. Головне – не здаватися, шукати рішення і жити на повну!
Звертайтесь за уточненнями, Детальними рекомендаціями , схемами прийому, супровіду та допомогою в замовлені по складськім цінам як в Україні так і країнах Європи.
Коментарі
-
Вітаю у нашій спільноті, Бориславе!
Дякую, що поділилися своїм досвідом! 🙏
0 -
Ви такий молодець! Бажаю вам міцного здоров’я та сил! Дякую, що поділилися своїм досвідом тут, у нас у спільноті. Тому що ваша історія - приклад і насамперед підтримка для інших, хто втратив віру в одужання. Ваш пост дуже допоможе тим, хто також бореться зі склерозом
Разом ми зростаємо!
https://www.facebook.com/0lgaKhodko
1 -
@BorislavLR Щиро радію, що Вам вдалося знайти власний шлях до гарного самопочуття й стримування хвороби 👏
1
Категорії
- Всі категорії
- 201 Здоров'я
- 63 Захворювання та інвалідність у період війни
- 37 Ментальне здоров'я
- 34 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 34 Хронічні захворювання
- 19 Допоміжні технології та терапія
- 152 Для проживаючих в Україні