Лікарняний лист в Україні під час лікування за кордоном

Доброго вечора! Потрібна консультація. Нещодавно 05.12.2024 я дізналася про діагноз онкології, з роботи ще не звільнялась. За деякими обставинами, а саме в зв'язку з тим що мені терміново було необхідно пройти курс променевої терапії, за рекомендацією лікаря в Києві, що зараз ускладнено особливо для мене тим, що мені необхідна операція з нейрохірургії на спині в мене виявлено деформації, що в будь-який час можуть призвести до паралічу. Дуже довга історія, але наразі я в Румунії і вже отримую так необхідну для мене променеву терапію з 03.01.2025 вже тут.

І постало питання для того, щоб і надалі не звільнятися з роботи чи можливо оформлення лікарняного в Україні отримуючи лікування за кордоном? Сьогодні звернулась з цим питанням до лікаря в Україні і він не зміг мені допомогти, і вже не відкрив лікарняного.

Наперед вдячна!

Найкраща відповідь

• svetlanaKovalenko
    Відповідь ✓

Доброго дня, @Maryna Tuz !
    Для розуміння: лікування онкології і операція з огеології - по якому необхідно лікарняний? Або це в одному діагнозі?
    В Україні ви працюєте офіційно і ким?

Лікарняний має сроки і надається в період загострення захворювання або на період стаціонарного лікування. Цьому повинно буде офіційно підтвердження( та й ще може робити переклад з нотаріальним підтвердженням- наприклад ) … бюрократична історія може буде різною.

Є горячі лінії НЦЗУ 1677, та МОЗ - додатково з ними спитайте ваші можливості по цій процедурі. Зі свого боку вони практичніше і детальніше нададуть відповідь враховуючи ваші особливості.

Відповіді

Категорії