Відстрочка для осіб з інвалідністю
Добрий день! У мене син має 3 групу інвалідності . Обов’язково оформлювати офіційно відстрочку , якщо він і так має право на неї по закону ? І як це робиться, якщо потрібно?
Відповіді
-
Вітаю) Якщо у вас пожиттєва інвалідінсть то потрібно знятися з обліку, якщо ні, то навіть якщо ваш син має право на відстрочку за законом через інвалідність, її необхідно офіційно оформити. Це дозволить уникнути непорозумінь і підтвердити його статус під час перевірки чи мобілізації.
Краще ще зателефонувати для консультації
1 -
@Sveta63 Вітаю. Якщо у вашого сина 3 група інвалідності і він має право на відстрочку від мобілізації згідно з законом, все одно важливо, щоб це право було офіційно визнане, щоб в майбутньому уникнути непорозумінь. Тому все ж варто оформити відстрочку.
Це можливо зараз зробити через застосунок Резерв +. Як саме, докладно розписано в цьому матеріалі:
Допомога
1 -
Чи допомогла вам ця інформація? Можливо, ми зможемо ще чимось допомогти?
0 -
потрібно обов'язково зняти сина з військового обліку у ТЦК, інакше будуть проблемні питання. Потрібно отримати так званий білий квіток.
0 -
так наче по нвоому закону вже не можно так(
0 -
я маю на увазі заключення ВЛК з приводу непридатності до військової служби та виключенням з військового обліку. У військовому посвідченні печатка з непридатності це і є так званий білий квіток.
0 -
а, тоді так, це потрібно
Sveta63 яка у вас наразі ситуація?
0 -
у мене в даному напрямку стабільно. я інвалід війни 2 гр. з 1989 р. група безстрокова, но зараз прийняти нові постанови і мені прийшлося 2 рази пройти ВЛК, щоб не платити хабарі. У висновку 4 статті повна непридатність та 1 стаття частково обмеження. Тільки через 2 місяца у ТЦК поставили печатку о повному виключені з військового обліку. Тому рекомендую незупинятися а повністю доказати свою правоту.
1
Категорії
- Всі категорії
- 190 Здоров'я
- 60 Захворювання та інвалідність у період війни
- 37 Ментальне здоров'я
- 30 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 30 Хронічні захворювання
- 19 Допоміжні технології та терапія
- 363 Для біженців