Людина з інвалідністю і перетин кордонів

Добрий день.

Чи не виникало проблем у когось при перетині кордонів через кількість медичних розхідників в багажі?

Я планую бути за кордоном приблизно місяць і буду брати близько 180 шт катетерів, плюс уропрезервативи, сечоприймачі тощо.

Ось думаю чи не завернуть мене через "контрабанду"?

Коментарі

• Добрий день! Ви на авто? Та до якої країни плануєте? Я вам розпишу ваші дії, тільки дайте більше інформації

• Добрий день.

Я на поїзді в Польщу і на літаку звідти в Канаду.

• Для поїздок з медичними розхідниками є такі основні поради: візьміть із собою довідку від лікаря, яка підтверджує, що ці медичні розхідники необхідні для вашого лікування (бажано, щоб довідка була складена англійською або мовою країни, до якої ви прямуєте); Якщо можливо, розподіліть розхідники між ручною поклажею та основним багажем, щоб не виглядати підозріло через надмірну кількість у ручному багажі; Залиште оригінальні упаковки з чітким маркуванням, які вказують, що це медичні засоби; Якщо ви подорожуєте літаком, заздалегідь повідомте авіакомпанію про потребу перевезти медичні засоби. Вони можуть надати додаткову інформацію чи допомогу.

ВАЖЛИВО РОЗУМІТИ:

Медичні розхідники для особистого використання зазвичай не вважаються контрабандою, але велика кількість може викликати запитання у митників.

Також поради можна отримати у наших митників: https://customs.gov.ua/contacts

• Я теж думав про довідку від лікаря.

• так, бо саме так ви зможете підтвердити, що всі засоби потрібні для певних життєвих маніпулцій, пов'язаних зі здоров'ям

Категорії