Допомога з реєстрацією у Німеччині

добрий вечір

Підкажіть як бути в ситуації

Приїхала до чоловіка , він уже має прописку в соц.житлі м. Урміц , проживає з мамою інвалід 1 група

Коли я приїхала в Трір в міграційну службу щоб зареєструватись на оформлення документів мені сказали що не має гарантій що мене після табору пропишуть там де проживає чоловік оскільки земля уже закрита . Порадили звернутись в Verbandsgemeindeverwaltung
Weißenthurm
als örtliche Ordnungsbehörde

Там нам сказали що нічим не можуть допомогти і щоб я їхала назад у Трір

Коментарі

• Вітаємо у нашій спільноті) Наразі ми не маємо експерта щодо цього питання. Чи звертались ви до служби яку вам порекомендували?

• так були в Verbandsgemeindeverwaltung Weißenthurm als örtliche Ordnungsbehörde там мені сказали їхати в Трір знову та пробувати реєструватись або якщо вони відмовляють в поселенні та прописці там де проживає чоловік вимагати в них листа з офіційною відмовою і тоді можливо вони щось будуть пробувати вирішувати

• @Dmitri чи можеш підсказати на тему реєстрації? можливо у нас в спільноті були такі запити чи може хтось ділився своїм досвідом

• @MarianaSemeniuk вітаю. Ситуація непроста, але що тут можна зробити.

Проясніть ситуацію в міграційній службі Тріра. Повідомте, що ви є дружиною громадянина, який уже має прописку, та проживає з мамою-інвалідом. Законодавство Німеччини зазвичай враховує обставини возз’єднання сім’ї. Попросіть письмове пояснення, чому немає гарантій на реєстрацію за місцем проживання чоловіка. Це важливо для подальших кроків.

Звернення у Verbandsgemeindeverwaltung. Якщо там відмовили, попросіть їх письмово обґрунтувати відмову (це ваше право). Зазвичай вони мають координувати дії між місцевими органами влади та табором.

Крім того, нехай ваш чоловік звернеться до місцевого соціального відомства (Sozialamt) або житлового управління (Wohnungsamt). Він може надати інформацію про те, що ви — його дружина, і запросити ваш переїзд, враховуючи особливі умови (догляд за мамою-інвалідом).

Це в принципі з того, що можливо зробити власними силами. Втім, завжди є й опція звернутися за юридичною допомогою. Якщо будуть потрібні контакти таких організацій у Німеччині, які допомагають українцям, то, будь ласка, пишіть.

Допомога

• Добре

Дякую за інформацію

Завтра буду пробувати реєструватись в Трір

Та якщо будуть проблеми, звернусь до вас

• @MarianaSemeniuk добрий день! Як у Вас справи? Звертались в Трір?

• добрий день

Так я була сьогодні в Трір та почала процес реєстрації, мене поселили в гуртожиток

Завтра зранку маю здавати відбитки пальців та медогляд

І вже завтра будуть розглядати мою проблему та скажуть чи можливо мене прописати у чоловіка

Але також сказали якщо місто в якому чоловік живе не має квот тоді це буде не можливо

• дякую)

• @MarianaSemeniuk Як минула зустріч в Трір? З яким результатом для вас?

• На разі мене там поселили в таборі.
    В понеділок потрібно надати їм один документ і тоді вони будуть вирішувати куди мене далі направляти

• ваше питання ближче до вирішення 🙏

Категорії