Тимчасовий захист в Норвегii
Доброго дня. Я мама трьох дочок, у розлученні. На початок війни з доньками була в Словаччині, я закінчувала магістратуру в галузі молекулярної біології. Зараз мій дозвіл на перебування в країні закінчився. Я не можу повернутися з дітьми в Україну, мій будинок розташований біля зони з активними бойовими діями, а також поруч з окупованою зоною Запорізької електростанції. Залишитися в Словаччинi для нас неможливо.
Чи можу я попросити тимчасовий захист для себе і дочок у Норвегії? Я висококваліфікований досвідчений фахівець із гарним знанням англійської, ми націлені на роботу і вивчення мови для якнайшвидшої трудової та соціальної адаптації в країні.
С повагой, та дякую.
Коментарі
-
Вітаю) не впевнений, що саме професія буде впливати на надання тимчасового захисту… Але треба спробувати
тут у нас зібрана сама актуальна інформація:
0 -
Я навіть не в сенсі професії, а в тому, що я їду не для сидіння на шиї держави. У мене є негативний досвід з отриманням захисту в Німеччині, на жаль. Ми до цього не претендували в жодній країні на захист, і під кінець дії студентської візи я пройшла співбесіду в німецьку компанію, і, для прискорення легалізації ми попросили 24 параграф. У нас був і контракт, і оренда квартири, ми не потребували допомоги і табору, але нам відмовили - через те, що перебували не в Україні на момент початку війни. Соціальний працівник, яка приймала наші документи, дуже грубо з нами поводилася, вона сказала, що ми приїхали на допомогу, і вліпила умову - азюль чи депорт за 4 дні, хоча наше перебування в Німеччині було правовим у рамках візи, яка ще діяла, і виганяти нас та псувати міграційну історію депортацією - абсолютно не було жодної необхідності.
Тому я хочу уточнити, чи немає такої ж практики і в Норвегії - ми приїдемо, і нас виженуть, бо ми не були на початок війни в Україні. У Німеччині не прийняли аргументації, що я не можу повернути дітей додому безпечно.Я вивчила інформацію, яку знайшла, дякую вам ще за доповнення - перечитаю і її теж. На жаль, не знайшла номер телефону центру біженців у Норвегії, куди можна прямо зателефонувати і поставити саме це конкретне запитання. Буду шукати ще, дуже дякую вам
0 -
Ми компетентніші саме в питаннях біженців, які виїхали з країни через війну
@Dmitri підскажи будь ласка номер телефону центру біженців у Норвегії
0 -
@Sana14 вітаю. Спробуйте звернутися до Національного центру прибуття та реєстрації біженців в Норвегії
Контактна інформація Національного центру прибуття та реєстрації біженців:
- Адреса: Моссевейєн 58, 1640 Роде (Mosseveien 58, 1640 Råde).
- Найближчий прикордонний пункт – автострада E6 у місті Свінесюн (Швеція).
- Для узгодження часу реєстрації звертайтесь за телефоном: 40 02 61 90. Графік роботи телефону: з понеділка по п'ятницю з 9:00 до 15:00. Телефон не працює в суботу, неділю та всі святкові дні
Допомога
0 -
Дякую дуже вам, я зателефоную
1
Категорії
- Всі категорії
- 184 Здоров'я
- 56 Захворювання та інвалідність у період війни
- 36 Ментальне здоров'я
- 30 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку