Питання щодо виїзду з Китаю до Німеччини
Добрий день!
Мене звати Анастасія. Мене турбує питання з приводу набуття біженства з громадянином іншої держави, який є моїм чоловіком.На момент початку повномасштабної війни 24.02.2022 я та мій чоловік (на той момент хлопець) перебували у Сумській області. нашу область окупували в перші дні вторгнення. Звичайно у паніці, ми шукали можливості зеленого коридору, щоб безпечно виїхати. Так як мій чоловік іноземець, йому надали коридор й ми безпечно виїхали. Ми подалися в рідні землі мого чоловіка - Китай. На жаль, у Китаї не надають жодної підтримки українцям та їх членам сім'ї. Так як ми з чоловіком були ще й студентами, нам було по 20 років, нам було важко з усим розгрібатися без жодної підтримки. Мій чоловік працював й через це його здоров'я сильно підірвалося й тепер хвороба загрожує йому смертю, якщо він продовжить той спосіб життя, який він веде. У Китаї умови до життя жахливі: як для іноземців, так і для самих громадян Китаю.В Україну ми повернутися не можемо, так як наш дім знаходиться на кордоні з бойовими діями.Я зараз розглядаю можливості біженства до Німеччини. Проте виникає проблема того, що ми знаходимося в не європейській країні і мій чоловік громадянин Китаю і він не має можливості вільно пересуватися Європою як і я до 90 днів. Я Вважаю, що ми маємо право на підтримку як й інші українці, адже ми були вимушено переміщені. Ми планували залишатися в Україні й не розглядали Китай як наш дім взагалі. Проте на початку війни всі боялися за своє життя.Я прошу надати будь-яку можливу інформацію. На яку мову варто зробити переклад свідотцтва про шлюб: Німецькою чи Англійською? До яког табору податися?
З повагою до Вас,
Анастасія
Відповіді
-
Добрий день) Ви пишете, що не можете виїхати, але в той же час питаєте якою мовою перекласти документи. Путано написали(( Додаю до цієї галузі нашого експерта @Dmitri, будуть додаткові питання від нього
0 -
@Anastasiia Kuziakova вітаю вас. Взагалі то згідно з директивою ЄС ваш чоловік, як член родини української громадянки, також має право разом з вами на отримання статусу тимчасового захисту. Тим паче, що на період повномасштабного вторгнення ви перебували в Україні. Втім, останнім часом влада Німеччини прискіпливо ставиться до погодження нових статусів через велику кількість українських біженців. Саме тому, радив би вам в першу чергу звернутися до Федерального відомства у справах міграції та біженців:
Крім того, для «пізніх» переселенців, які зараз хочуть прибути до Німеччини (а ви, очевидно, підпадаєте під цю категорію), організована спеціальна гаряча лінія:
Телефон: +49 228 99358 20255
Понеділок-четвер: 8:00-16:30 год.
П’ятниця: 8:00-15:00 год.Щодо перекладу документів, що підтверджують ваш шлюб, то, звісно, краще це робити на німецьку мову.
Допомога
1 -
Добрий день. Я написала все чітко й зрозуміло: ми виїхали з окупованої території 08.03. 2022, через зелений коридор, що надавався для іноземців та їх членів родин (мій чоловік іноземець, я його дружина). Виїхали ми безпечно й подалися на батьківщину чоловіка. Це не європейська країна. Ми намагалися самостійно владнати наші проблеми, незважаючи на те, що у нас не було жодної підтримки та можливості одразу облаштувати своє життя (я маю на увазі житло, робота). Країна також не надавала жодної допомоги чи бенефітів. Чоловік через надмірну фізичну втому на роботі надірвав здоров'я й зараз ця хвороба загрожує його життю.
До початку війни, ми взагалі не планували переїзду до цієї країни, проте ризики, які впровадила війна змусила це зробити. Ми вимушено покинули Україну.
Зараз, через те,що здоров'я мого чоловіка в небезпеці, я хочу з ним виїхати до Німеччини, так як повернутися додому ми не можемо, так як наш дім в Україні досі в прикордонній зоні бойових дій. Там тривають бойові дії.
Зараз, німецькі органи, організації пишуть, що громадянини третіх країн не мають права пропуску без візи, якщо вони на момент вторгнення вони не мали позвідки на проживання в Україні.
Мій чоловік мав дозвіл на перебування на момент вторгнення. Проте срок її дії сплив ще у квітні 2023.
Через те, що ми хочемо податися до Німеччини я хочу знати наступне:
1) На яку мову робити переклад свідотцтва про шлюб, щоб пред'явити його на затвердження в Німеччині в центрі біженців.2) коли ми потрапимо доо центру біженців: як нас розподілять, які бенефіти нададуть
3) яким чином потрапити до німеччини громадянину Третьої країни: турвіза? чи є інший варіант?
Дякую Вам завчасно0 -
@Anastasiia Kuziakova а ви звʼязувалися по тим контактам, що я вам давав? Вони нічого не відповіли?
Допомога
0 -
@Anastasiia Kuziakova яка у вас ситуація? ви на зв'язку?
0
Категорії
- Всі категорії
- 209 Здоров'я
- 65 Захворювання та інвалідність у період війни
- 39 Ментальне здоров'я
- 35 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 36 Хронічні захворювання
- 20 Допоміжні технології та терапія
- 153 Для проживаючих в Україні