Як оформити інвалідність при соціальній фобії?
Вітаю,
я жінка, 26 років. Завжди були проблеми зі спілкуванням, але вдалося з самого початку кар'єри (працюю з текстами) працювати віддалено, тож до психіатра не зверталась. З 2018, після втрати матері, окрім соціальної, з'явилась звичайна тривожність. У 2022, після початку війни та виїзду з прифронтового міста стан погіршився. Зрештою, у 2023 я дійшла до психіатра в приватній кліниці, де мені діагностували тривожне-депресивний розлад та соціальну тривожність та прописали АД. Також в той момент я перестала стягувати навіть віддалену роботу і звільнилась.
Зараз я підробляю на фрилансі, але здатна працювати не більше 3 годин в день. Також не відчуваю, що антидепресанти допомагають. Дуже важко вдається стягувати комунікацію по роботі (як-от інтерв'ю), сильно підвищується тривога під час обстрілів, часто боюся виходити з дому, можуть бути панічні атаки через гучні звуки (як-от щось впало). Відчуваю, що треба виїзджати закордон, але я сама себе там забезпечити не зможу, а хлопець військовозобов'язаний.
Чи можу я оформити інвалідність через свій стан, щоб він мав змогу виїхати зі мною? Як саме це робиться? Я читала, що треба йти до сімейного лікаря, але в мене його немає. Чи можу я почати з психіатра у приватній клініці, який ставив мені діагноз? Чи буде проблемою те, що інших записів окрім цього прийому не має, бо раніше ходила тільки до приватних психологів (без медичної картки)? Чи можна подати заявку дистанційно і спілкуватися онлайн через те, що комунікація офлайн дається мені важко?
Найкраща відповідь
-
Звичайно, ви звертаєтеся до вашого сімейного лікаря з декларації у поліклініці очно. Враховуються лише висновки державних лікувальних закладів. Може ваша ситуація обмежитися довідкою з діагнозом і далі оформіть документ, що ви потребуєте стороннього догляду… або Спочатку сімейний лікар подає ваші документи на розгляд комісією ЛКК у поліклініці за місцем укладання декларації.
Після них передають до комісії МСЕК, там на основі лабораторних, інструментальних результатів та висновків вузьких фахівців буде визначено ступінь, рівень вашої непрацездатності та відповідну групу з інвалідності. Це може тривати кілька місяців. Для ЛКК сімейний лікар направить проходження клінічних, біохімічних, ультразвукових і додати ваш оригінал томографії. Спочатку обов'язково звертаєтесь до сімейного лікаря, тому що тут викладено приблизно ваш маршрут для розуміння порядку процедури отримання та визначення групи інвалідності. Ваш лікар разом з психіатром пояснить ваші варіанти і дії, враховуючи ваші індивідуальні моменти.
1
Відповіді
-
Вітаю вас у нашлій спільноті! Щодо вашого хлопця, то це треба щоб він був вашим опікуном, якщо у вас є відповідна інвалідність. Але поки цього не має, тому точно можливості виїхати у вас не має
Щоб оформити інвалідність, вам потрібно пройти комісію, тільки через направлення від сімейного лікаря
@svetlanaKovalenko додайте будь ласка інформацію як краще поступити у цій ситуаціїї
2 -
Декларацію з сімейним лікарем ви можете заключити і онлайн майже в будь-якій приватній лікарні (можете навіть там, де вас діагностував психіатр), але якщо він вас направить на ЛКК, а потім ЛКК направить на МСЕК, то це точно не буде онлайн.
І ще, скажіть, чи є у вас близькі родичі? Бо якщо є, то просто хлопець не зможе отримати відстрочку в ТЦК, щоб виїхати з вами за кордон.
Допомога
3 -
V_V ви на зв'язку?
0 -
вітаю!
Ви не думали змінити антидепресанти? Є такі АД, які не розслабляють до стану овоча, а надають енергію, при цьому ви почуваєте себе позитивно і впевнено, також не маєте зайвого апетиту і не набираєте вагу.
Також варто спробувати роботу з психотерапевтом щодо вашої соціалізації - це довгий шлях, але результати дає і ви зможете покращити якість вашого життя і бути щасливою
Разом ми зростаємо!
https://www.facebook.com/0lgaKhodko
1
Категорії
- Всі категорії
- 173 Здоров'я
- 51 Захворювання та інвалідність у період війни
- 34 Ментальне здоров'я
- 28 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 27 Хронічні захворювання