Допомога Джобцентру при винайманні квартири

2»

Коментарі

• Все у них так затягнуло та заплутано. Добре, що взагалі вийшли на зв'язок

• Мені здається, що якби вони отримали кауцію та плату за перший місяць, то і далі б мовчали.

• @Елена Кошель просто квартирний детектив! Жахливо, що Вам трапились на шляху шахраї, тим більше, у такий непростий час. Сподіваюсь, що вдасться довести свою правоту.

На майбутнє: електронні листи - краще, ніж нічого, але постарайтесь дублюватися звичайним листом з вимогою видачі під підпис, в Німеччині наявність (або навпаки, відсутність) таких листів є вагомим доказом.

Радію, що вдалося знайти гарне житло, маю надію, що ДЦ підтвердить.

• Доброго дня.

Вчора я була в довідковому бюро Джобцентра, там сказали: ти що не знаєш, що в Джобцентрі є перекладач? Можеш ходити на пряму до них.

Сьогодні я була в Джобцентрі, носила папери на погодження квартири. Стільки негативу я вже давно не бачила і не чула.

Рядом біля працівниці стояв перекладач і перекладав для інших людей, а для мене заборонили перекладать. Після незрозумілого мені крику на німецькій, спитали чи я розмовляю на польській мові, я відповіла так, розмовляю. І тоді вже зрозуміло для мене знову висварили. Щоб без перекладача не приходила. Що вони без знання німецької не приймають. В Україні говорять українською, в Польщі польською, а чому в Німеччині не на німецькій?

Далі, не розібравшись, ця пані почала кричати на мене, що я без їх згоди квартиру знайшла. Я пояснила, що тільки принесла їм на погодження. Що мій знайомий хоче зняти трикімнатну квартиру, а для нас дві кімнати перездати. Вона крикнула "чи він теж сидить на їх виплатах?" Кажу ні, він працює. Далі їй не сподобались цифри -замалі. Але якщо поставити більші ми не вкладемся в їх норми. Нічого не прийняла, не підсказала як правильно. Вигнала. І сказала купувать перекладача і приходить з ним.

Що ж нам робити якщо не погодять? Бо мій хлопець в любому випадку цю квартиру бере. І тоді він буде жити сам в трикімнатній, а ми в гуртожитку по 3-5 родини в кімнаті.

Він ще до того як ми приїхали, ходив в міграційну і питав як нас привезти до себе. То там обіцяли, що він зможе в любий момент нас забрати як тільки знайде квартиру з необхідною квадратурою.

А тепер мій соціальний працівник каже, що ми ніяк не зможемо переїхати з гуртожитку в квартиру, якщо Джобцентр не погодить.

• Вітаю) но то у вас же є всі шанси що таки погодять

• Сказали, що сума, яку хоче мій хлопець за нас - замала. Що він не може цифри з голови писати. Потрібно 2/3 від основної суми і не менше, не більше. А це значно перевищує норми Джобцентру.

• @Елена Кошель На жаль, фактично ви у владі Джобцентру. А в Джобцентрі людський фактор теж є. Але, наскільки мені відомо, ви не завжди попадатимете на того ж працівника, що був попереднього разу. Отже, спробуйте ще. Беріть новий термін, домовтеся про перекладача (в Джобцентрі або це також може бути хтось із знайомих, Ваш хлопець) і підходьте, розмовляйте. Можливо, й справді ситуація з цією квартирою патова, а можливо, адекватний працівник прояснить ситуацію і допоможе вирішити.

Цікаво, чому вона сказала, що у вас має бути оплата 2\3, адже вони навіть у виплатах не прирівнюють дитину до дорослого - чому ж тут рахують на дитину 1\3 квартири...

Можу лише побажати Вам терпіння і удачі.

• Доброго дня

Ви були праві. Вирішила я вкинути на почту дані на погодження квартири, щоб якщо відмовлять, то письмово і обгрунтовано було. Чекала на відмову. Але на подив прийшло погодження. Тепер не знаю як правильно договір оформити, соціальний працівник сказав, що не вміє договора складати. Попередньо в довідковому бюро склали шаблон договора спеціально для мене, але мій соцпрацівник сказав, що він знову не правильний. Залишився тиждень і я прямо в розпачі. Кожен день навчання, тому термін зробити тяжко.

Разом з погодженням на квартиру прийшов лист, щоб я терміново зробила переклад свідоцтва про народження сина на німецьку мову. Бо зменшать виплати.

Соцпрацівник дуже здивувався і каже, що тільки в мене таке просять.

А також виписки зі всіх українськіх карт за три місяці знову просять. Два місяці тому ми писали, що я була в Польщі і ті дві картки закрила перед виїздом. Польський рахунок та Свою українську кредитку, якою користувалася в Польщі. Залишились два рахунки в Україні, якими користуються моя мама та донька. На одну із них вже давно нічого не надходило. Раніше отримувала субсидію. На другу донька отримує аліменти. Сказали, що це мої доходи і їх повинні вирахувать. Але донька не живе на даний час зі мною, яке я маю право користуватися тими грошима? Кажуть - в тебе син з тобою. Але в них різні батьки. Доньці платить її батько, а сину він не повинен платити. І подасть на мене в суд, якщо донька їх не отримуватиме. А на батька сина я не подавала по його ж проханню. Як жили в Україні, то давав добровільно. Пока була карта - скидав трохи грошей мені. Пізніше я карту закрила, то він моїй мамі або доньці щось дає, коли має змогу. Я просила, щоб слав мені на німецьку карту, а він включає дурака типу "не вмію". Тепер на одну головну біль більше. Завтра екзамен, а я не можу на навчання налаштуватись.

• вітаю) ваш досвід можливо комусь допоможе, бо такі історії можуть повторюватись в різних країнах

дякую що ділитись

• @Елена Кошель Вам треба набратися сил і терпіння, виконувати, що просять, м'яко наполягати на своїх правах, і, часом, вичікувати. За кордоном нелегко, але Ви впораєтесь! Щиро Вам цього бажаю і дякую, що ділитесь!

• @Елена Кошель добрий день!

Вам вдалося оформити договір правильно і розібратися з виплатами? Як у Вас взагалі справи?

• Доброго вечора. Я сама заповнила договір та вкинула їм на почту. Потім нову приписку і так майже кожен день щось вкидала, а вони мовчали. Я вже нервувати стала, бо місяць пройшов, а не відповіді, не грошей. Тоді ми поїхали особисто і вияснилося, що мій бератор у відпустці. І нам сказали, що ніяких листів не отримували від мене. Я була шокована і в паніці, тоді вони вияснили, що листи все ж таки дійшли до них. Сказали чекати. За тиждень прийшли листи з виплатами та сума на карту за 1,5 місяці. Кауції не було. На кауцію мусили подавати окремим листом. Тепер прийшов новий місяць, а гроші за квартиру перечислили невідомо кому. Пішла я розібратися, сказали, що переплутали адресу і не туди скинули. Тепер чекаю поки виправлять все і заплатять за нашу квартиру. Якось так.

• @Елена Кошель а кажуть, що у німців все, як за годинником....

здається, на Вашу долю випали всі баги їхньої системи(

Категорії