Реабілітаційний центр для осіб з інвалідністю
Доброго дня.
Я змушена переїхати з України. я є особою з інвалідністю, потребую сторонньої допомоги. Чи можете порекомендувати мені реабілітаційний центр, у якому я можу зупинитися для перебування та оздоровлення ?
Найкраща відповідь
-
Так, організація має два пункти прийому - в Варшаві та Кракові.
Щодо супровідної особи - не можу Вам відповісти. Наскільки мені відомо, організація допомогає з усіх сил в різних питаннях і, скоріше за все, також допомагає з пошуком супроводу, але гарантій, звісно нема (адже це благодійна організація, а в Польщі вже давно є певні проблеми з великою кількістю шукачів прихистку з одного боку й кількістю, що постійно зменшується, волонтерів, готових допомогти безкоштовно).
Напевне, самостійно організувати супровід буде не зайвим, адже Вам потрібно буде якось доїхати до Кракова, дістатися до пункту прийому, можливо, якась допомога на перший час.
Думаю, найкращим буде сконтактуватися з організацією і отримати відповіді безпосередньо від них.
Це можна зробити за телефоном гарячої лінії: + 48 123 786 798
Та/або за телефоном пункту прийому в Кракові: +48602248237 (Краків, ul. Ujastek 7)
Будемо вдячні, якщо поділитеся своїм досвідом перїзду та облаштування в Польщі.
0
Відповіді
-
Вітаємо у нашій спільноті! А в якому саме місті у Польщі ви зараз перебуваєте?
0 -
На даний час я в Україні, в понеділок виїжджаю в Польщу, буду в м.Краків шукаю де можу зупинитися.
0 -
Чи можна знайти людину для допомоги мені ?
0 -
Добрий день @OksanaChumak !
Чи правильно розумію, що Ви плануєте приїхати до Польщі як шукачка прихистку у зв'язку з повномасштабною війною в Україні?
В такому випадку, по суті, єдиний варіант для Вас на даний момент - це звернутися до організації MUDITA. Вони надають українцям з інвалідністю та їхнім сім'ям, котрі щойно пересікли кордон, можливість безкоштовного проживання у спеціально облаштованому центрі протягом 7 днів. Під час цього періоду допомагають оформити PESEL та підшукати постійне житло, придатне до проживання конкретної людини з інвалідністю.
Гаряча лінія організації: + 48 123 786 798
Пункти прийому : Варшава, ul. Podczaszyńskiego 12, тел.: +48602248136. Краків, ul. Ujastek 7, тел.: +48602248237
Сайт: https://stowarzyszeniemudita.pl/dopomoga/
Коли Ви отримаєте PESEL, зможете звернутися до Фундації AVALON, котра серед іншого допомагає з організацією реабілітації у Варшаві на території фонду або з фінансуванням реабілітації в інших місцях.
Детальніше прочитати про те, чим може Вам допомогти фонд, та які документи для цього потрібні, Ви можете за посиланням на їхню сторінку.
Крім того, отримавши тимчасовий прихисток в Польщі (по факту це і є отримання PESESL з позначкою UKR/УКР), Ви зможете підтвердити свою інвалідність і отримаєте доступ до безкоштовного базового медичного забезпечення, а також до низки пільг, якими користуються громадяни з інвалідністю в Польщі: фінансування покупки ліків, медичних перпаратів, дофінансування купівлі чи ремонту спеціалізованих седичних пристосувань, - усе, крім фінансування санаторного відпочинку.
Чи можемо ще чимось допомогти Вам?
0 -
Дякую за відповідь.
В мене є ще запитання:
- Я планую приїхати в м.Краків. Чи є організації MUDITA тут Краків, ul. Ujastek 7, тел.: +48602248237 ?
- Чи буде надано супровідну особу чи потрібно брати когось із собою ?
0
Категорії
- Всі категорії
- 208 Здоров'я
- 65 Захворювання та інвалідність у період війни
- 39 Ментальне здоров'я
- 34 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 36 Хронічні захворювання
- 20 Допоміжні технології та терапія
- 152 Для проживаючих в Україні