<div class="js-embed embedResponsive" recordid":57986,"recordtype":"discussion","body":"Доброго дня! В мене таке питання. В Німеччину приїхала з чоловіком ( чоловік виїхав з України за 1 місяць до війни- це підлягає під правила отримання 24 параграфу). Після подачі чекали пів року, запрошували додаткові документи ітд- робили документи, перекладали- все за власний рахунок. Проживали в Німеччині і арендували квартирі за власний рахунок, в соціаламт не звертались, чекали документи і чоловік мав іти працювати. Все за власні збереження. В результаті я отримала внж, а чоловіку прийшла відмова. Причина(цитую): « ви не проживали в Україні постійно, хоч і маєте громадянство України. Ви приїздили в Україну лише з візитами». Мова йде про те, що останні років 5 ми вдвох з чоловіком були на заробітках в Фінляндії, Польщі і Чехії. Були там тільки з візами, жодних внж не було і активних на момент війни віз теж не було. В Україні ми звичайно жили, це наш дім. І доречі ми скрізь їздили разом ( дивно, чого ж до мене цього питання не було?). За місяць до отримання цих листів ми зрозуміли, що гроші закінчуються, коли чоловік зможе працювати- невідомо і звернулись в соціаламт і джобцентр за допомогою- одобрили. Потім чоловік отримав відмову в 24 параграфі. Ми німецьку не знаємо, знайшли людину, яка допомагає з такими справами, вона подзвонила до auslanderbehorde і розпитала все про мого чоловіка. Їй сказали, що якщо він не покине Німеччину до 20 травня- йому треба чекати лист. Він має отримати Duldung строком на 1 рік з дозволом на роботу. Сьогодні 22 травня, тож чекаємо. <\/p>
Допомога від джобцентру за травень мені прийшла, чоловіку -ні. Хоча людина, до якої ми звертались, сказала, що він має право на допомогу. Як отримає той Duldung та дозвіл працювати- буде шукати роботу, а поки ми отримали за травень суму( я від джобцентру), яка дорівнює оренді житла, тобто жити майже нема на що. Ми маємо іти з чоловіком після отримання їм документа в Sozialamt з питанням виплат? Чи дійсно він має право хоч на якусь допомогу, поки не має документів і не працює?<\/p>
дякую<\/p>","bodyRaw":"[{\"insert\":\"Доброго дня! В мене таке питання. В Німеччину приїхала з чоловіком ( чоловік виїхав з України за 1 місяць до війни- це підлягає під правила отримання 24 параграфу). Після подачі чекали пів року, запрошували додаткові документи ітд- робили документи, перекладали- все за власний рахунок. Проживали в Німеччині і арендували квартирі за власний рахунок, в соціаламт не звертались, чекали документи і чоловік мав іти працювати. Все за власні збереження. В результаті я отримала внж, а чоловіку прийшла відмова. Причина(цитую): « ви не проживали в Україні постійно, хоч і маєте громадянство України. Ви приїздили в Україну лише з візитами». Мова йде про те, що останні років 5 ми вдвох з чоловіком були на заробітках в Фінляндії, Польщі і Чехії. Були там тільки з візами, жодних внж не було і активних на момент війни віз теж не було. В Україні ми звичайно жили, це наш дім. І доречі ми скрізь їздили разом ( дивно, чого ж до мене цього питання не було?). За місяць до отримання цих листів ми зрозуміли, що гроші закінчуються, коли чоловік зможе працювати- невідомо і звернулись в соціаламт і джобцентр за допомогою- одобрили. Потім чоловік отримав відмову в 24 параграфі. Ми німецьку не знаємо, знайшли людину, яка допомагає з такими справами, вона подзвонила до auslanderbehorde і розпитала все про мого чоловіка. Їй сказали, що якщо він не покине Німеччину до 20 травня- йому треба чекати лист. Він має отримати Duldung строком на 1 рік з дозволом на роботу. Сьогодні 22 травня, тож чекаємо. \\nДопомога від джобцентру за травень мені прийшла, чоловіку -ні. Хоча людина, до якої ми звертались, сказала, що він має право на допомогу. Як отримає той Duldung та дозвіл працювати- буде шукати роботу, а поки ми отримали за травень суму( я від джобцентру), яка дорівнює оренді житла, тобто жити майже нема на що. Ми маємо іти з чоловіком після отримання їм документа в Sozialamt з питанням виплат? Чи дійсно він має право хоч на якусь допомогу, поки не має документів і не працює?\\nдякую \\n\"}]","format":"rich","dateInserted":"2023-05-22T09:58:51+00:00","insertUser":{"userID":75698,"name":"irynairyna","url":"https:\/\/enableme.vanillacommunities.com\/profile\/irynairyna","photoUrl":"https:\/\/us.v-cdn.net\/6032412\/uploads\/defaultavatar\/nFR6E42XD1AF0.jpg","dateLastActive":"2023-07-04T16:32:04+00:00","banned":0,"punished":0,"private":false,"label":"✭","labelHtml":"✭"},"displayOptions":{"showUserLabel":false,"showCompactUserInfo":true,"showDiscussionLink":true,"showPostLink":true,"showCategoryLink":false,"renderFullContent":false,"expandByDefault":false},"url":"https:\/\/community.enableme.org\/ua\/discussion\/57986\/duldung","embedType":"quote","name":"Duldung"}">
https://community.enableme.org/ua/discussion/57986/duldung
Вітаю у нашій спільноті!
Ви хочете залишитися у Німеччині?
До вашого питання підключаю наших експертів @VMoroz та @Olga_K