Зміна водійського посвідчення. Португалія
Як поміняти права? Знаю, що тут можна легально їздити з українськими лише 90 днів. Що потрібно для заміни посвідчення?
Доброго вечора, Ми з України! 🇺🇦
Відповіді
-
Марино, вітаю!
Ось знайшов таку інфо:
Туристи можуть керувати автомобілем з іноземним посвідченням водія протягом 185 днів після в'їзду в Португалію. Якщо ви приїхали назовсім, враховуйте наступні терміни, починаючи з дня отримання посвідки на проживання:
- 90 днів ви можете продовжувати водити машину з вашим іноземним посвідченням водія, але ви повинні подати запит на обмін в IMT
- у вас є 2 роки, щоб це зробити, але через 90 днів ви більше не зможете водити машину з іноземними правами
- через два роки щоб обміняти права на португальські, вам потрібно буде скласти практичний іспит з водіння
Що потрібно зробити, щоб поміняти посвідчення водія:
- пройдіть медичне обстеження та отримайте медичну довідку на платформі електронних медичних довідок.
- пройдіть психотест якщо хочете, щоб важкі категорії були внесені в португальські права
- заповніть форму та надайте наступну документацію:
- вид на проживання
- свідоцтво про справжність посвідчення водія із зазначенням категорій, отриманих в результаті навчання та перевірки знань та навичок португальською або англійською мовою - картка водія з автошколи або довідка з консульства
- водійське посвідчення
- переклад посвідчення водія, завірений консульською службою Португалії або іншої держави-члена у відповідній країні, якщо його утримання не португальською, французькою, англійською або іспанською мовою - ці завіряти не треба
Після надсилання документації ви отримаєте емейл для сплати мита у розмірі 30 євро та інструкції для складання біометрії. Після того, як ви їх виконаєте, португальські права нададуть вам поштою на адресу, вказану в внж.
Все, тепер знову можна їздити. http://www.imtonline.pt/index.php/9-uncategorised/2046-regimeprotecaotemp-ucrania
0
Категорії
- Всі категорії
- 209 Здоров'я
- 65 Захворювання та інвалідність у період війни
- 39 Ментальне здоров'я
- 35 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 36 Хронічні захворювання
- 20 Допоміжні технології та терапія
- 153 Для проживаючих в Україні