Процедура подання заяви на отримання посвідчення інваліда
Як в Німеччині влаштована процедура оформлення документів про інвалідність?
Доброго вечора, Ми з України! 🇺🇦
Відповіді
-
Добрий день!
Перш за все подайте заяву згідно з законодавством, що регулює права інвалідів. Заповнений документ надішліть поштою на адресу Земельного відомства охорони здоров’я та соціального забезпечення м. Берлін: Landesamt für Gesundheit und Soziales Berlin Versorgungsamt Postfach 310929 10639 Berlin Додайте до листа копію посвідчення особи й дозволу на перебування (наприклад, посвідчення, яке отримали після заповнення онлайн-формуляра). Після цього ви одержите підтвердження про подання заяви. Для подальшого опрацювання потрібні актуальні медичні висновки, виписки з історії хвороби, рішення експертної косімісії тощо. Якщо їх немає, вам необхідно відвідати відповідних лікарів або відповідні лікарні в Німеччині. Якщо ваші документи укладені не німецькою мовою, їх треба перекласти й завірити. Відомство не відшкодовує витрат і не здійснює переклади. Зазвичай опрацювання заяви триває наразі 5 місяців. Земельне відомство охорони здоров’я та соціального забезпечення м. Берлін після розгляду всіх документів поінформує вас про рішення і ступінь інвалідності. Якщо ступінь інвалідності становить 50 або більше одиниць, ви отримаєте посвідчення інваліда.
0 -
Какие размеры денежных выплат инвалидам с удостоверением от 50 до 90 градуса?
0 -
1
-
@Ruslaman к сожалению, невозможно сказать какую точно сумму возможно получить, после подтверждения инвалидности в Германии. Это будет зависеть от множества факторов: возможности работать, уровня нетрудоспособности, получения других видов помощи (в том числе благотворительной) конкретной нозологии и даже конкретной федеральной земли, где будет зарегистрирован человек с инвалидностью. Разброс большой от 200 до 1000 евро.
Общую информацию по льготам для людей с инвалидностью можете почерпнуть вот в этом нашем материале:
Допомога
1 -
У нас на сайті є нова стаття "Інвалідність в Німеччині - виплати з інвалідності та інші пільги"
Читати можна тут
0
Категорії
- Всі категорії
- 173 Здоров'я
- 51 Захворювання та інвалідність у період війни
- 34 Ментальне здоров'я
- 28 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 27 Хронічні захворювання
- 19 Допоміжні технології та терапія