Чи зобов’язані роботодавці працевлаштовувати людей з інвалідністю?

Привіт!
Мою знайому не хочуть брати на підприємство із за інвалідності. Знаю, що є обов'язкова квота для бізнеса по інвалідам. Якщо у когось є доступ до інформації , напишіть буд ласка
Чи зобов’язані, та з якої причини?
Найкраща відповідь
-
Вітаю!
Для підприємств, установ, організацій, у тому числі підприємств, організацій громадських організацій людей з інвалідністю, фізичних осіб, які використовують найману працю, встановлюється норматив робочих місць для працевлаштування людей з інвалідністю у розмірі 4 % середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб, – у кількості одного робочого місця. Підприємства, установи, організації, у тому числі підприємства, організації громадських організацій людей з інвалідністю, фізичні особи, які використовують найману працю, самостійно розраховують кількість робочих місць для працевлаштування людей з інвалідністю відповідно до нормативу, і забезпечують працевлаштування людей з інвалідністю.
Виконанням нормативу робочих місць вважається працевлаштування людей з інвалідністю, для яких це місце роботи є основним.
Підприємства, установи, організації, у тому числі підприємства, організації громадських організацій людей з інвалідністю, фізичні особи, які використовують найману працю, самостійно здійснюють працевлаштування людей з інвалідністю у рахунок нормативів робочих місць. У межах зазначених нормативів здійснюється також працевлаштування людей з інвалідністю унаслідок психічного розладу відповідно до Закону України “Про психіатричну допомогу”.
Забезпечення прав людей з інвалідністю на працевлаштування та оплачувану роботу, в тому числі з умовою про виконання роботи вдома, здійснюється шляхом їх безпосереднього звернення до підприємств, установ, організацій чи до державної служби зайнятості. Підбір робочого місця здійснюється переважно на підприємстві, де настала інвалідність, з урахуванням побажань людини з інвалідністю, наявних у нього професійних навичок і знань, а також рекомендацій МСЕК.
1
Категорії
- Всі категорії
- 209 Здоров'я
- 65 Захворювання та інвалідність у період війни
- 39 Ментальне здоров'я
- 35 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 36 Хронічні захворювання
- 20 Допоміжні технології та терапія
- 153 Для проживаючих в Україні