Збираю власну бібліотеку, а ви?
Вітаю!
Помітив серед друзів, що в моєму оточенні мало хто читає. Поділіться, хто як я ще фанат друкованих книг?
Хто читає? У мене, до речі, є своя домашня бібліотека. Я збираю книги-мемуари, історію телебачення, музики, кіно і т.д.
Готовий навіть на обмін якоїсь літератури. Київ :)
Відповіді
-
Вітаю !
В наш час всі віддають перевагу електронним книгам, а мені завжди подобалися надруковані. Мені дуже подобається читати зарубіжних та наших українських класиків. Історичні детективи, інтриги та любов.
1 -
Нажаль, друковані книги дійсно з кожним днем стають все менш популярними, та все ж таки жодна «електронка» не здатна замінити враження від аналогової букінистики.
Раніше сам мав бібліотеку найулюбленіших авторів (надаю перевагу художнім творам): Азімов, Бредбері, Хемінгуей, Франко, Старицький. Та через часті переїзди довелося її полишити.
Із сучасних українських авторів лежить душа до Жадана та Андруховича, а також у період широкомасштабного вторгнення зʼявився новий чудовий поет Павло Вишебаба (до речі, мій екс-колега), який пішов на фронт і пише неймовірно чуттєві вірші про Україну , всім раджу його творчість 👍
Допомога
1 -
Ніколи ще не читав Жадана, а колись пробував читати Ірену Карпу, але щось не пішло
Дякую за поради по авторам
0 -
Я читав колись Хемінгуея) Давно, ще як вчився в одинадцятому класі. У нас вдома був чотиритомник, ще радянський такий, де були зібрані більшість його творів в хронологічному порядку. Я особливо до того не сприймав його. Нам задавали на зарубіжній літературі читати Старий і море, і це здається єдине що я тоді з цього творчості прочитав. А якось одного вечора вирішив подивитись що там в нього ще є. І знаєте, я так захопився, що з кілька місяців прочитав всі чотири томи) Не знаю що мене так було захопило, я не дуже вмію такі речі пояснювати, але то був ще той як то кажуть експірієнс. Найбільше мені сподобались його описи громадянської війни в Іспанії. То ж фактично звідти я про неї вперше й дізнався, бо в школі нам про той епізод описували дуже побіжно. Але автор шикарний👍
0 -
а на якій мові?
0 -
Українською читав. Але не пам'ятаю яке видавництво. Хороший досить переклад, не надто кострубатий принаймні)
1 -
більше б таких класних перекладів, щоб без нарікань від українців
0 -
@VovchykSteve @Yurii_EnableMe Гемінґвея українською видавали ВСЛ ще до повномасштабного вторгнення. Десь дюжина книг є. Переклади чудові у них.
1
Категорії
- Всі категорії
- 184 Здоров'я
- 56 Захворювання та інвалідність у період війни
- 36 Ментальне здоров'я
- 30 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 29 Хронічні захворювання
- 19 Допоміжні технології та терапія
- 361 Для біженців