Правила запиту на захист

Що станеться, якщо я попрошу про захист в одній державі-члені ЄС, чи можу я попросити її в іще одній?

Найкраща відповідь

• Mariia
    Mariia expert
    Відповідь ✓

Роман, після того, як ви подали заяву на тимчасовий захист в одній державі-члені ЄС, ви не можете претендувати на нього в іншій державі-члені ЄС.

Відповіді

• Що робити в такому разі, якщо я отримала прихисток в одній країні, але я хочу переїхати до іншої країни ЄС? Чи можу я отримувати безкоштовне житло або харчування в новій країні? Чи можу я припинити реєстрацію (біженство або прихисток) в одній країні і все ж таки перереєструватися в іншій?

Разом ми зростаємо!

https://www.facebook.com/0lgaKhodko

• Mariia
    Mariia expert
    відредаговано 13. May 2022, 14:59

Нажаль зараз не має такої процедури перереєстрації( Також у кожній країні чи громаді існують свої правила та обов'язки. 💥 Наприклад одна моя знайома повинна раз на тиждень приходити в громаду і реєструватися, що вона проживає на місці реєстрації. 💨Але якщо Держава за вами офіційно не закріпила житла, то можливо на деякий час змінити місце перебування. Ці всі питання треба обговорювати з контролюючим органом!! ❤Житло та допомогу можна отримати самостійно, через Благодійні організації.

Категорії