Які наслідки видалення селезінки?
Привіт
У мене був менінгіт і тепер моя селезінка небезпечно збільшена. Поки вона не розірвалася, її слід видалити. Мені страшно, хоча лікарі і кажуть, що вона не потрібна, які можуть бути наслідки? Тут є хтось без селезінки? Як з цим жити? Що відомо про довгострокові наслідки видалення селезінки?
Дякую
The posts from this dummy user come from real users from the German-speaking community throughout the 15 year-long exchange on the forum.
Найкраща відповідь
-
A1: Привіт,
Так, без селезінки можна жити. Особливо після нещасних випадків, в результаті яких стається розрив селезінки, її видаляють і після цього люди чудово живуть далі. У моїй родині є приклад, коли людина без селезінки зараз працює пожежником. Селезінка особливо важлива у дитячому віці. У дорослому вона в основному підтримує нашу імунну систему.
Я проти того, щоб селезінку видаляти без особливих на то причин, бо лікарі часом пропонують видалити селезінку при деяких захворюваннях крові, один із моїх друзів вирішив не видаляти її в такій ситуації. В його випадку мова йшла лише про збільшення кількості еритроцитів у його крові, яка могла бути знижена через видалення селезінки.
Але у вашому випадку все трохи інакше. Якщо селезінка лопне або розірветься, це може загрожувати життю. На вашому місці я б видалив її. Я б побоювався, що вона лопне, а я надто пізно це зрозумію. Але кожна людина має прийняти це рішення самостійно. Можу лише сказати, що і без селезінки можна бути пожежним і цим все сказано, бо для цієї роботи треба бути в дуже гарній формі😀.
Всього найкращого.
Якщо селезінку видалено, печінка і кістковий мозок беруть на себе функції фільтрації і сортування.
Також іноді формуються нові маленькі селезінки, запитайте у лікаря, чи може це трапитись у вас. Вони починають рости після видалення і приймають на себе функцію селезінки. Але якщо цього не станеться, ви можете чудово жити далі без селезінки.
У дітей видалення селезінки може мати серйозні наслідки, оскільки їх імунна система ще не повністю сформована.
The posts from this dummy user come from real users from the German-speaking community throughout the 15 year-long exchange on the forum.
0
Категорії
- Всі категорії
- 190 Здоров'я
- 60 Захворювання та інвалідність у період війни
- 37 Ментальне здоров'я
- 30 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 30 Хронічні захворювання
- 19 Допоміжні технології та терапія
- 363 Для біженців