<div class="js-embed embedResponsive" recordid":60343,"recordtype":"discussion","body":"Я, будучи хлопцем, хочу бути веденим. І не хочу нікому це пояснювати — якщо не дурні, самі зрозуміють.<\/p>
<\/p>
Я хочу жити своїм життям.<\/p>
І якщо я комусь сподобаюсь — щоб вона сама підійшла чи написала. І якщо вона впевнена в собі — їй буде пофіг на \"стереотипи\", маму й подруг.<\/p>
Бо якщо я не проявляюсь — це не через слабкість. Це тому, що мені не хочеться, і я маю на це право. Але суспільство змушує хлопців бути першими. Це не про рівність. Це про тиск.<\/p>
<\/p>
От написав сьогодні дівчині:<\/p>
— Привіт, я з Дайвінчика 💫<\/p>
Вона:<\/p>
— Привіт<\/p>
Я:<\/p>
— Ну привіт. Ти звідки?<\/p>
<\/p>
І все. Я знову тягну на собі все. Вона навіть не спитала — може я не хочу це все тягти?<\/p>
Може я хочу, щоб хоч раз мене обрали, а не обробили?<\/p>
<\/p>
І так — я ще й шукаю дівчину без руки. По плече.<\/p>
Бо я нетиповий хлопець, і шукаю нетипову дівчину.<\/p>
Бо хочу, щоб вона була не просто кимось. А моєю.<\/p>
<\/p>
❤️🐾<\/p>","bodyRaw":"[{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"Я, будучи хлопцем, хочу бути веденим. І не хочу нікому це пояснювати — якщо не дурні, самі зрозуміють.\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"Я хочу жити своїм життям.\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"І якщо я комусь сподобаюсь — щоб вона сама підійшла чи написала. І якщо вона впевнена в собі — їй буде пофіг на \\\"стереотипи\\\", маму й подруг.\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"Бо якщо я не проявляюсь — це не через слабкість. Це тому, що мені не хочеться, і я маю на це право. Але суспільство змушує хлопців бути першими. Це не про рівність. Це про тиск.\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"От написав сьогодні дівчині:\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"— Привіт, я з Дайвінчика 💫\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"Вона:\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"— Привіт\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"Я:\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"— Ну привіт. Ти звідки?\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"І все. Я знову тягну на собі все. Вона навіть не спитала — може я не хочу це все тягти?\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"Може я хочу, щоб хоч раз мене обрали, а не обробили?\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"І так — я ще й шукаю дівчину без руки. По плече.\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"Бо я нетиповий хлопець, і шукаю нетипову дівчину.\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"Бо хочу, щоб вона була не просто кимось. А моєю.\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"❤️🐾\"}]}]","format":"rich2","dateInserted":"2025-08-01T07:31:38+00:00","insertUser":{"userID":80339,"name":"Serguij","url":"https:\/\/enableme.vanillacommunities.com\/profile\/Serguij","photoUrl":"https:\/\/us.v-cdn.net\/6032412\/uploads\/defaultavatar\/nFR6E42XD1AF0.jpg","dateLastActive":"2025-09-01T18:00:06+00:00","banned":0,"punished":0,"private":false,"label":"✭✭","labelHtml":"✭✭"},"displayOptions":{"showUserLabel":false,"showCompactUserInfo":true,"showDiscussionLink":true,"showPostLink":true,"showCategoryLink":false,"renderFullContent":false,"expandByDefault":false},"url":"https:\/\/community.enableme.org\/ua\/discussion\/60343\/ya-ne-hochu-buti-golovoyu-ya-hochu-schob-mene-obrali-sercem","embedType":"quote","name":"Я не хочу бути головою. Я хочу, щоб мене обрали серцем","embedStyle":"rich_embed_card"}">
https://community.enableme.org/ua/discussion/60343/ya-ne-hochu-buti-golovoyu-ya-hochu-schob-mene-obrali-sercem
Коли що - я не експерт в стосунках 🙈, не враховуючи 12 років шлюбу))
Але!
Дорогий @Serguij , хочу сказати вам, що життя - супер непередбачувана річ!
Один мій знайомий у 29-й день народження бідкався, що пішов тридцятий рік, а що в нього є? - ні роботи, ні дівчини… Але свій 30-й день народження він зустрічав на островах, куди його схантив роботодавець, із вагітною дружиною (ну отак швидко завертілось)).
Близький друг 15 років зустрічався з дівчатами виключно "його типажу". Якщо дівчина мала нижче 170см зросту і важила більше 60 кг, не була блондинкою - навіть не дивився в ту сторону. А потім одружився із абсолютною протилежністю тому типажу і вже 10 років має прекрасну сімʼю. Про вимоги ті згадуємо зі сміхом.
Моя подруга завжди проявляла ініціативу в стосунках, просто й життєво пояснюючи це тим, що вона не хоче витрачати час на "не тих" хлопців. Але підкорив її той, хто зробив перший крок і цим здивував.
А інша - один-єдиний раз наважилась зробити перший крок і була відторгнута, тому більше ніколи не наважується знову й чекає, доки чоловіки першими виявлять інтерес.
Усі ці люди, я й багато інших - помилялися не раз, розчаровувалися, зализували рани, зарікалися, але знову й знову наважувалися. Дехто мав кілька шлюбів, дехто не мав жодного, дехто дуже щасливий у стосунках, та при цьому абсолютно тверезо не виключає можливості, що саме ці, прекрасні й гармонійні стосунки - не останні в житті, бо… життя непередбачуване)
Я все це до того, що: формулюйте свій запит чітко - в космос і в групи знайомств ;), не заганяйте в жорсткі рамки ані себе, ані потенційну обраницю, набивайте шишок, набирайтесь досвіду, пробуйте, стукайте і не втрачайте надії. Одного разу все буде так, як ви хочете. А, можливо, й не раз. А, можливо, й не так, але все одно добре. Щиро вам цього бажаю!