<div class="js-embed embedResponsive" recordid":58387,"recordtype":"discussion","body":"Вітаю. В мене дитина-інвалід підгрупи А, в листопаді виповниться 14. Діагноз «Помірна розумова відсталість з аутистичними рисами F 71.1”, але я впевнена, що діагноз в нас невірний, це як мінімум «Важка розумова відсталість F 71.2”. Дитина не розмовляє, не розумію звернене до неї мовлення, досі ходить у підгузках, значно почастішали останнім часом напади агресіі. За необхідності розповім про все більш докладно. Хочу виіхати з ним та мамою-інвалідом до Німеччини через кілька місяців (у мами офіційно інвалідності не має, але ходить з двома тростинами дуже тяжко, в неї деформуючий артроз, діабет, гіпертонія, глаукома, ще в проблеми зі слухом зʼявилися). Величезна проблема з транспортуванням сина, це можливе лише під дією, наприклад, снодійних та заспокійливих під наглядом лікаря, він страшенно боїться транспорту та в взагалі нових місць. У транспорт його навіть на одну хвилину неможливо посадити. Не знаю куди звертатися за допомогою із перевезенням. Телефонувала до волонтерських організацій кількох, безрезультатно. Та ще більша проблема де одразу по приїзді до Німеччини влаштуватися, в таборі для біженців із ним нереально бути. Жодних препаратів він наразі не приймає, хоча, можливо, і повинен приймати, сподіваюся, лікарі там щось йому призначать. Може, є там якісь організації, до яких можна звернутися дистанційно, поки ми ще знаходимося в Україні? <\/p>
Дякую 🙏🙏🙏<\/p>","bodyRaw":"[{\"insert\":\"Вітаю. В мене дитина-інвалід підгрупи А, в листопаді виповниться 14. Діагноз «Помірна розумова відсталість з аутистичними рисами F 71.1”, але я впевнена, що діагноз в нас невірний, це як мінімум «Важка розумова відсталість F 71.2”. Дитина не розмовляє, не розумію звернене до неї мовлення, досі ходить у підгузках, значно почастішали останнім часом напади агресіі. За необхідності розповім про все більш докладно. Хочу виіхати з ним та мамою-інвалідом до Німеччини через кілька місяців (у мами офіційно інвалідності не має, але ходить з двома тростинами дуже тяжко, в неї деформуючий артроз, діабет, гіпертонія, глаукома, ще в проблеми зі слухом зʼявилися). Величезна проблема з транспортуванням сина, це можливе лише під дією, наприклад, снодійних та заспокійливих під наглядом лікаря, він страшенно боїться транспорту та в взагалі нових місць. У транспорт його навіть на одну хвилину неможливо посадити. Не знаю куди звертатися за допомогою із перевезенням. Телефонувала до волонтерських організацій кількох, безрезультатно. Та ще більша проблема де одразу по приїзді до Німеччини влаштуватися, в таборі для біженців із ним нереально бути. Жодних препаратів він наразі не приймає, хоча, можливо, і повинен приймати, сподіваюся, лікарі там щось йому призначать. Може, є там якісь організації, до яких можна звернутися дистанційно, поки ми ще знаходимося в Україні? \\nДякую 🙏🙏🙏\\n\"}]","format":"rich","dateInserted":"2023-08-13T08:27:13+00:00","insertUser":{"userID":76229,"name":"Антоніна","url":"https:\/\/enableme.vanillacommunities.com\/profile\/%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BD%D1%96%D0%BD%D0%B0","photoUrl":"https:\/\/us.v-cdn.net\/6032412\/uploads\/defaultavatar\/nFR6E42XD1AF0.jpg","dateLastActive":"2023-11-22T11:52:12+00:00","banned":0,"punished":0,"private":false,"label":"✭","labelHtml":"✭"},"displayOptions":{"showUserLabel":false,"showCompactUserInfo":true,"showDiscussionLink":true,"showPostLink":true,"showCategoryLink":false,"renderFullContent":false,"expandByDefault":false},"url":"https:\/\/community.enableme.org\/ua\/discussion\/58387\/yak-vlashtuvatisya-u-nimechchini-z-ditinoyu-invalidom-ta-mamoyu-invalidom","embedType":"quote","name":"Як влаштуватися у Німеччині з дитиною-інвалідом та мамою-інвалідом?"}">
https://community.enableme.org/ua/discussion/58387/yak-vlashtuvatisya-u-nimechchini-z-ditinoyu-invalidom-ta-mamoyu-invalidom
Вітаємо у нашій спільноті 🙌
А чому саме Німеччина? Це поради лікарів чи можливо це виїзд через війну?
Підключаю наших інформаційних волонтерів @Настя @Dash @Anatolii96