<div class="js-embed embedResponsive" recordid":285474,"recordtype":"comment","body":"Доброго вечора. Питання -хто керує Христинівський район Черкаської обл.<\/p>
Мої батьки -ВПО з м. Херсон. Приїхали до Христинівський громади у грудні 2022р. <\/p>
Кобець Микола Григорович 1948 р.н<\/p>
Кобець Зинаїда Андріана 1957 р.н<\/p>
Наразі проживають с. Зоряне Христинівський р-н Черкаської обл.<\/p>
Вже рік вони не отримують продуктові набори. Пару разів дали промислові. На питання -чому так,відповідь -немає фінансування.<\/p>
Весною 2023 року батьки звертались до керуючого(не назву прізвище,бо батьки забули,адже викрислили навіть з телефону контакт ,як такий що безкористний.)<\/p>
Я поясню:<\/p>
У с. Зоряне,в якому зараз проживають батьки немає магазину,навіть автобус ходе раз у неділю ,по графіку до районного центру. Знаючи що фізично батьки приїхати не можуть ,ці соціальних робітники кажуть ,про те що допомога наприклад -завтра о 9 ранку.треба бути вам особисто с паспортом <\/p>
Звісно ,якщо немає транспорту ,змоги попасти і отримати хоть щось -немає.<\/p>
Так було весною 23 року пару разів ,а потім зовсім ніхто вже і не піклувався про цю допомогу. Навіщо комусь старі люди.<\/p>
Виходячи з вище описаного в мене питання-хтось має вплив на соціальних працівників ,або можливо є постанова яка регламентує права ВПО?Як мені ,донці,яка перебуває за кордоном і немає ні якої змоги фізично повпливати на цю сітуацію ,бути.?<\/p>
Телефони соц.служб,міськради-не відповідають- думаю міжнародний зв'язок з мобільного на городський не спрацьовує ,або є інша причина.<\/p>
Прошу допомогти розібратись ..Зв'язатись с соціальними службами.Вирішити питання продуктової допомоги для моїх батьків,адже вони мають на це право.<\/p>
Дякую за розуміння ,та сподіваюсь на зворотній зв'язок.<\/p>","bodyRaw":"[{\"insert\":\"Доброго вечора. Питання -хто керує Христинівський район Черкаської обл.\\nМої батьки -ВПО з м. Херсон. Приїхали до Христинівський громади у грудні 2022р. \\nКобець Микола Григорович 1948 р.н\\nКобець Зинаїда Андріана 1957 р.н\\nНаразі проживають с. Зоряне Христинівський р-н Черкаської обл.\\nВже рік вони не отримують продуктові набори. Пару разів дали промислові. На питання -чому так,відповідь -немає фінансування.\\nВесною 2023 року батьки звертались до керуючого(не назву прізвище,бо батьки забули,адже викрислили навіть з телефону контакт ,як такий що безкористний.)\\nЯ поясню:\\nУ с. Зоряне,в якому зараз проживають батьки немає магазину,навіть автобус ходе раз у неділю ,по графіку до районного центру. Знаючи що фізично батьки приїхати не можуть ,ці соціальних робітники кажуть ,про те що допомога наприклад -завтра о 9 ранку.треба бути вам особисто с паспортом \\nЗвісно ,якщо немає транспорту ,змоги попасти і отримати хоть щось -немає.\\nТак було весною 23 року пару разів ,а потім зовсім ніхто вже і не піклувався про цю допомогу. Навіщо комусь старі люди.\\nВиходячи з вище описаного в мене питання-хтось має вплив на соціальних працівників ,або можливо є постанова яка регламентує права ВПО?Як мені ,донці,яка перебуває за кордоном і немає ні якої змоги фізично повпливати на цю сітуацію ,бути.?\\nТелефони соц.служб,міськради-не відповідають- думаю міжнародний зв'язок з мобільного на городський не спрацьовує ,або є інша причина.\\nПрошу допомогти розібратись ..Зв'язатись с соціальними службами.Вирішити питання продуктової допомоги для моїх батьків,адже вони мають на це право.\\nДякую за розуміння ,та сподіваюсь на зворотній зв'язок.\\n\\n\"}]","format":"rich","dateInserted":"2023-12-05T17:20:49+00:00","insertUser":{"userID":76942,"name":"Oленка","url":"https:\/\/enableme.vanillacommunities.com\/profile\/O%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%B0","photoUrl":"https:\/\/us.v-cdn.net\/6032412\/uploads\/defaultavatar\/nFR6E42XD1AF0.jpg","dateLastActive":"2023-12-06T18:43:44+00:00","banned":0,"punished":0,"private":false,"label":"✭","labelHtml":"✭"},"displayOptions":{"showUserLabel":false,"showCompactUserInfo":true,"showDiscussionLink":false,"showPostLink":false,"showCategoryLink":false,"renderFullContent":false,"expandByDefault":false},"url":"https:\/\/community.enableme.org\/ua\/discussion\/comment\/285474#Comment_285474","embedType":"quote"}">
https://community.enableme.org/ua/discussion/comment/285474#Comment_285474
Вітаю, Олена!Oленка
Наразі маю наступну інформацію. Я звернулася на горячу лінію щодо питань ВПО, там мені зазначили щодо держава гарантовано надає особом ВПО виплати, а гуманітрану допомогу та житло відповідає громада, якщо в бюджеті громади є резерв, фонд та бюджет. Також до гуманітарних ініциатив інколи доєднуються благодійні організаціїї які надують продуктові набори, тощо.
Нажаль, більшість таких активностей в районі громади, бо там найбільше скупчення населення.
Наразі я знайшла контакт керівника соцсзахисту по вашому району
E-Mail адреса: khristrada@gmail.com
Контактні телефони: +38 (097) 922-73-34
Голова: Наконечний Микола Миколайович
Зателефонуйте будь ласка представнику соцзахисту, також можна відправити лист.