Протизаконна діяльність ТЦК і правоохоронних органів щодо чоловіків з інвалідністю

Доброго дня, друзі.

Я — Миколаєць Дмитро , людина з офіційно підтвердженою інвалідністю (фізичні обмеження). Мій стан здоров’я прямо забороняє мені військову службу, але в Україні, на жаль, це вже не гарантія безпеки.

Протягом останніх років я жив у постійному страху. У моєму районі були випадки, коли людей з тяжкими діагнозами забирали до ТЦК, ігноруючи всі медичні довідки. Я боявся навіть писати публічно про свою ситуацію, щоб не привернути зайвої уваги.

Лише зараз, коли я тимчасово перебуваю у безпечнішому місці, можу відкрито розповісти правду. В Україні я не мав свободи слова в цій темі — будь-який такий пост міг би обернутися для мене примусовим потраплянням до військкомату.

Умови життя для людей з інвалідністю зараз катастрофічні: медична допомога часто недоступна, інфраструктура не пристосована, чиновники відмовляються допомагати. Це постійний психологічний тиск і відчуття, що держава не тільки не захищає, а й наражає на небезпеку.

Прошу поради: як реально можна захистити себе у таких умовах? Можливо, хтось має досвід боротьби за свої права або контакти організацій, які дійсно допомагають.

Дякую всім, хто відгукнеться. Ваші поради можуть врятувати життя.

Дмитро Миколаєць

вітаю вас у спільноті і по-перше дякую вам за сміливість. Ви не самі, ми поруч.
Чи ви можете надати більше інформації щодо інвалідності, щоби ми могли зорієнтуватися як краще допомогти і якого спеціаліста підключити до бесіди?
По-друге, ви в безпеці чи на самоізоляції?

@Дмитро Миколаєць вітаю. Якщо ви вважаєте, що ваші права порушені, раджу вам написати звернення до уповноваженого ВР з прав людини:

<div class="js-embed embedResponsive" recordid":60378,"recordtype":"discussion","body":"Доброго дня, друзі.<\/p>

Я — Миколаєць Дмитро , людина з офіційно підтвердженою інвалідністю (фізичні обмеження). Мій стан здоров’я прямо забороняє мені військову службу, але в Україні, на жаль, це вже не гарантія безпеки.<\/p>

Протягом останніх років я жив у постійному страху. У моєму районі були випадки, коли людей з тяжкими діагнозами забирали до ТЦК<\/strong>, ігноруючи всі медичні довідки. Я боявся навіть писати публічно про свою ситуацію, щоб не привернути зайвої уваги.<\/p>

Лише зараз, коли я тимчасово перебуваю у безпечнішому місці, можу відкрито розповісти правду. В Україні я не мав свободи слова в цій темі — будь-який такий пост міг би обернутися для мене примусовим потраплянням до військкомату.<\/p>

Умови життя для людей з інвалідністю зараз катастрофічні: медична допомога часто недоступна, інфраструктура не пристосована, чиновники відмовляються допомагати. Це постійний психологічний тиск і відчуття, що держава не тільки не захищає, а й наражає на небезпеку<\/strong>.<\/p>

Прошу поради: як реально можна захистити себе у таких умовах? Можливо, хтось має досвід боротьби за свої права або контакти організацій, які дійсно допомагають.<\/p>

Дякую всім, хто відгукнеться. Ваші поради можуть врятувати життя.<\/p>","bodyRaw":"[{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"Доброго дня, друзі.\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"Я — Миколаєць Дмитро , людина з офіційно підтвердженою інвалідністю (фізичні обмеження). Мій стан здоров’я прямо забороняє мені військову службу, але в Україні, на жаль, це вже не гарантія безпеки.\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"Протягом останніх років я жив у постійному страху. У моєму районі були випадки, коли \"},{\"text\":\"людей з тяжкими діагнозами забирали до ТЦК\",\"bold\":true},{\"text\":\", ігноруючи всі медичні довідки. Я боявся навіть писати публічно про свою ситуацію, щоб не привернути зайвої уваги.\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"Лише зараз, коли я тимчасово перебуваю у безпечнішому місці, можу відкрито розповісти правду. В Україні я не мав свободи слова в цій темі — будь-який такий пост міг би обернутися для мене примусовим потраплянням до військкомату.\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"Умови життя для людей з інвалідністю зараз катастрофічні: медична допомога часто недоступна, інфраструктура не пристосована, чиновники відмовляються допомагати. Це постійний психологічний тиск і відчуття, що \"},{\"text\":\"держава не тільки не захищає, а й наражає на небезпеку\",\"bold\":true},{\"text\":\".\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"Прошу поради: як реально можна захистити себе у таких умовах? Можливо, хтось має досвід боротьби за свої права або контакти організацій, які дійсно допомагають.\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"Дякую всім, хто відгукнеться. Ваші поради можуть врятувати життя.\"}]}]","format":"rich2","dateInserted":"2025-08-13T18:47:00+00:00","insertUser":{"userID":80791,"name":"Дмитро Миколаєць ","url":"https:\/\/enableme.vanillacommunities.com\/profile\/%D0%94%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%20%D0%9C%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%94%D1%86%D1%8C%20","photoUrl":"https:\/\/us.v-cdn.net\/6032412\/uploads\/defaultavatar\/nFR6E42XD1AF0.jpg","dateLastActive":"2025-08-14T22:39:53+00:00","banned":0,"punished":0,"private":false,"label":"✭","labelHtml":"✭"},"displayOptions":{"showUserLabel":false,"showCompactUserInfo":true,"showDiscussionLink":true,"showPostLink":true,"showCategoryLink":false,"renderFullContent":false,"expandByDefault":false},"url":"https:\/\/community.enableme.org\/ua\/discussion\/60378\/protizakonna-diyalnist-tck-i-pravoohoronnih-organiv-schodo-cholovikiv-z-invalidnistyu","embedType":"quote","name":"Протизаконна діяльність ТЦК і правоохоронних органів щодо чоловіків з інвалідністю","embedStyle":"rich_embed_card"}"> https://community.enableme.org/ua/discussion/60378/protizakonna-diyalnist-tck-i-pravoohoronnih-organiv-schodo-cholovikiv-z-invalidnistyu

@Дмитро Миколаєць вітаю. Якщо ви вважаєте, що ваші права порушені, раджу вам написати звернення до уповноваженого ВР з прав людини:

https://ombudsman.gov.ua/uk/zayavniku