доброго дня чи можу я отримати допомогу мені 33роки дуже складно,допомоги та ліків не маю .

Функції
Kiril
Kiril
відредаговано 6. Jul 2025 в Фізичні обмеження

Відповіді

• доброго дня,чи можу я отримати допомогу я інвалід 1ї групи з діагнозом хвороба мотонейрону мені 33 роки дуже складно зараз мені ліків не маю проживаю в сумській області

• @Kiril Добрий день!
    Розумію, як вам важко. Давайте разом пошукаємо рішення.
    Ми - волонтери інформаційної спільноти, завжди готові допомогти пошуком потрібної інформації чи контактів, або ж просто підтримати. Уточніть, будь ласка, чим саме ми могли б бути корисними вам?

• можливо клініку або ліки,я не знаю навідь(

• Kiril ✭

Розумію, як вам важко. Ви не самі — є ті, хто поруч і готові підтримати. Давайте разом пошукаємо рішення. Підключаю до вашого питання нашого експерта svetlanaKovalenko

• я тілки за

• Доброго дня.

Дуже співчуваю Вашій ситуації. Постараюся допомогти інформацією, яка може бути корисною для Вас у вашому регіоні. Ось кілька можливих шляхів, як отримати допомогу:

1. Соціальна допомога для осіб з інвалідністю 1 групи

Ви маєте право на:

• щомісячну державну соціальну допомогу;
    • пільги на комунальні послуги;
    • безкоштовне забезпечення деякими ліками за рецептом лікаря;
    • забезпечення технічними засобами реабілітації.

Куди звертатися:

• Управління соціального захисту населення (УСЗН) за місцем проживання (ваша міська/сільська рада або ЦНАП).
    • Можна звернутись телефоном або через родичів чи соцпрацівника.

2. Програми гуманітарної допомоги

У Сумській області працюють гуманітарні фонди та волонтери, які допомагають медикаментами, продуктами, засобами догляду.

Можливі джерела допомоги:

1. Фонд “Право на захист” — вони мають програми підтримки для людей з інвалідністю.
      👉 Сайт: https://r2p.org.ua
      📞 Гаряча лінія: 0 800 33 55 48
    2. Карітас Суми – благодійна організація, яка допомагає людям у скруті.
      👉 Facebook: Caritas Sumy
      📍 Адреса: м. Суми, вул. Привокзальна, 8
    3. Червоний Хрест України (Сумська обласна організація)
      📞 Телефон: (0542) 22-27-91
      🌐 https://redcross.org.ua/

3. Програма “Доступні ліки”

Якщо у Вас є призначення лікаря, Ви можете отримати деякі препарати безкоштовно або з великою знижкою через електронний рецепт.

Що робити:

• Звернутись до свого сімейного лікаря або через родичів.
    • Дізнатись, чи призначені ліки входять до програми.
    • Отримати електронний рецепт (через телефон або роздрукований).

4. Заерненнч до депутатів, місцевої влади

Якщо є важка ситуація, можна подати письмове звернення до місцевої ради, голови ОТГ, або депутата області. Вам можуть допомогти продуктами, ліками, або разовою грошовою допомогою.

Категорії