Допомога з розміщенням батьків у Німеччині.
Вітаю. Можливо Ваша організація спроможна мені допомогти.
Мої батьки зараз знаходяться Одесі.
Мати 73р. має захворювання Паркінсона, страждає від галюцинацій.
Батько 78р. виявили діабет, ампутували палець на нозі, який на даний момент не заживає і під питанням зараз ампутація ноги.
Я зараз знаходжусь з сім’єю (дружина і два сини) у Німеччині в Маннхаймі (68309).
Якщо я привезу батьків в Німеччину, чи зможу я отримати допомогу чи підтримку від вашої організації для моїх батьків що стосується оформлення необхідних документів і наданні їм необхідної медичної допомоги і догляду?
Або, можливо ви знаєте контакти інших організацій, або волонтерів які можуть надати таку підтримку?
Найкраща відповідь
-
@Oleksii вітаю. Можу вам порадити звернутися до керуючої компанії
«PulsM» з проханням написати офіційного листа до міграційної служби Mannheim. Нехай в листі пояснять, що в поселенні є місця і ви готові брати батьків на утримання. Цей лист додайте до свого звернення у Ausländerbehörde. Аргументуйте медичними потребами та потребою в догляді, що ви хочете бути доглядальником (Pflegeperson), що заощадить державні кошти.
Щодо медичної допомоги до отримання страхування, міг би порадити вам звернутися до таких організацій:- Malteser Medizin für Menschen ohne Krankenversicherung (MMM)
Безкоштовна та анонімна первинна медична допомога для людей без страховки та статусу. Прийом ведуть волонтери (лікарі, сестри), консультації, призначення ліків, направлення у лікарні.
Zehntstraße 32, 68169 Mannheim
0621 32491489
2. Medinetz Rhein‑Neckar
Допомога для біженців, мігрантів, осіб без статусу – анонімно та безкоштовно.
Телефон / WhatsApp: +49 157 75438815
Допомога
2
Відповіді
-
Oleksii вітаю!
У вас ситуація непроста, і ваші батьки вже в поважному віці, тому можуть важко переносити дорогу та адаптацію і інтеграцію. Утім, я вас розумію - бо якщо вони будуть під боком, то і душа не так болітиме за них, аніж вони перебуватимуть під обстрілами і в небезпеці далеко.
Ми звісно можемо вам допомогти. Ми надаємо інформаційну підтримку, тому радо допоможемо з контактами в Німеччині.
Можете будь ласка уточнити ось це?
оформлення необхідних документів і наданні їм необхідної медичної допомоги і догляду
Я так розумію, що ви вже пройшли етап з документами на тимчасовий прихисток і зможете допомогти батькам оформити їх. Або що мається на увазі? Документи з інвалідності в Німеччині?Також щодо догляду - чи зможете ви допомагати їм, якщо будете проживати поруч, чи потрібен особливий догляд?
Крізь терни до зірок!
0 -
Крізь терни до зірок!
0 -
«оформлення необхідних документів і наданні їм необхідної медичної допомоги і догляду»
Тут я мав на увазі: чи зможуть вони якимось чином оминути розподільчий табір, та почати отримувати необхідну медичну допомогу одразу після прибуття. Також необхідна допомога з їх розміщенням у нашому поселенні, щоб я міг самостійно їх доглядати та допомагати.Трохи опису нашої ситуації, та що вже зроблено: Ми проживаємо у г.Маннхайм у поселенні для Українців. Ми звертались до керуючої компанії “PulsM”, вони підтвердили що в поселенні є вільні місця, але що до питання розподілу порадили звернутись у організацію «Чернівці». Там нам сказали що вони також не відповідають за розподіл і ці рішення приймають саме у таборі в Карлсрує, а також попередили що оформлення документів у Sozialamt для отримання медичної страховки може зайняти багато часу. Далі ми поїхали до табіру у Карлсрує. Там нам сказали що ці рішення приймають саме у auslaenderbehoerde і ми поїхали туди. У auslaenderbehoerde у свою чергу, нам сказали що допомогти не чим не можуть, але надали контакти г-на Machaver і порадили звернутись з цим питанням до нього. Ми відправили лист на надану пошту (поки без відповіді), та телефонували на наданий номер (там також не відповідають). Ми також звертались у Карітас (без результату).
Основні питання:
1. Отримання необхідної медичної допомоги одразу по приїзду.
2. Розміщення їх у нашому поселенні, або десь поблизу. Щоб ми могли їм допомагати самостійно.
1 -
дякую за відповідь!
- Теоретично у вас одразу буде медичне страхування від моменту як подали документи. Тобто термінову невідкладну допомогу зможуть надати одразу, так само як і термін до лікаря.
- Щодо табора біженців дуже розумію вас. Такий досвід проживання травматичний і для молодої здорової людини, не кажучи вже про людей поважного віку. Це питання можна вирішити через поселення у хоста - тобто приймаючої родини чи особи в тому місті, де ви проживаєте. Тоді вас зареєструють саме в тій землі і місті, яке вам потрібно. Але якщо у вас навіть житло є вільне у вашому місці проживання, то можна спробувати через інший шлях. Можу підключити волонтерів з більш детальною інформацією, хочете?
І підкажіть будь ласка чи приймає ще ваша земля біженців?
Крізь терни до зірок!
0 -
- Теоретично, так. Але і у «Чернівцях» (організація яка допомагає з оформленням українців у м.Маннхайм), і у таборі у м.Карлсрує нам сказали що є багато випадків коли швидка допомога після порятунку виставляє дуже великі рахунки.
- Ми проживаємо у поселенні (колишня військова база) у гуртожитку. Керуюча компанія (яка керує цими забудівлями) PulsM надала інформацію що місця є, але щоб їх розподілили саме сюди треба звернутись у «Чернівці»(далі я описував вище).
Земля на даний момент приймає.
Якщо можна підключити волонтерів, так це було б чудово!
0 -
Нажаль Ваші батьки не є категорією , яка може претендувати на воззʼєднання. Тому залишається не багато варіантів. Добре, що земля ще приймає. Зараз дійсно розподілення йде лише через Розподільчий лагер, і звісно якщо ваши батьки нададуть інформацію, що їх близькі родичи у тому чи іншому місті(при умові, що місто не закрито) їх направлять до вас. Але завжди є людський фактор, і 100% гарантії не має. Є інший варіант, але він потребує коштів чи спонсора в місті вашого знаходження. Ви можете самостійно знайти житло для ваших батьків чи родину, яка їх прийме. Одразу після приїзду прописатися ( в Ратхаусі) та подати у відділ Socialamt документи на допомогу( зазвичай це в одному приміщенні) + подати документи в Ausländerbehörde( Міграційну службу) .
1
Категорії
- Всі категорії
- 224 Здоров'я
- 75 Захворювання та інвалідність у період війни
- 41 Ментальне здоров'я
- 38 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 36 Хронічні захворювання
- 20 Допоміжні технології та терапія
- 163 Для проживаючих в Україні