Чи є в нас майстерні по ремонту/модифікації крісел колісних?

Вітаю, останнім часом виникла в мене потреба дещо модифікувати свій засіб пересування (крісло колісне), однак як виявилось на цю тему інтернет не пропонує багато інформації. Питання таке, чи взагалі в Україні (я вже навіть не кажу про своє рідне місто Львів) є якісь майстерні які займаються поглибленим ремонтом крісел колісних, можливо навіть модифікаціями по замовленню клієнта. Я звісно можу спробувати звертатись до велосипедних майстерень, але можливо є люди які вміють обслуговувати і такий вид транспорту? По ідеї в мене крісло максимально просте, без електроніки, буквально пару металевих балок, підшипників з колесами і трохи тканини та пластмаси, але все ж, я не експерт і не певен чи щось в моєму випадку тут можна зробити. Буду вдячний за відповідь)

Найкраща відповідь

• Настя
    Настя expert
    Відповідь ✓

@VovchykSteve Привіт!
    Памʼятаю, що передусім цікавить Львів, але також напишу й про деякі інші наближені міста.

Важливо: якщо крісло колісне видане за кошти з державного бюджету і експлуатаційний термін ще не закінчився, то таке крісло мають ремонтувати безкоштовно - наприклад, на підприємстві, яке виконувало замовлення. Коротко про це пишуть на сайті Групи активної реабілітації ТУТ

Більша частина підприємств, які забезпечують кріслами колісними та іншими засобами реабілітації, мають при собі й майстерні з ремонту. Залишаю тут ПЕРЕЛІК їх по всій Україні (там також і перелік послуг з ремонту вказаний).

На сайті Групи активної реабілітації знайшла матеріал про майстра ремонту крісел колісних у Львові. А контакти ГАР (які мають філію і у Львові) ТУТ.

Також чимало підприємств готові прийняти на ремонт крісла й з інших регіонів. Наприклад, оця майстерня в Києві.

Ця майстерня також знаходиться в Києві — , можливо, й вони співпрацюють через пересилку.

А це вже майстерня в Дніпрі заявляє, що приймають на ремонт крісла через перевізників.

У Вінниці майстерня ремонту крісел є при ГО "Гармонія". Ось їхня сторінка у фейсбук.

А в Івано-Франківську й на Рівненщині працюють майстерні при обласних лікарнях. Безпосередньо контактів майстрів не знайшла, лише телевізійні сюжети минулого року бачила. Дуже вірогідно, що подібні діють і при лікарнях в інших містах. Мабуть, можна просто телефонувати на рецепції і запитувати.

Також про ремонт можна запитувати в магазинах медтехніки, які продають комплектуючі до крісел колісних, - часто майстри лишають свої контакти їм. І в крайньому випадку, окрім велосипедних майстерень, можна звертатись до майстерень ремонту дитячих візочків.

Сподіваюсь, Вам вдасться якнайшвидше вирішити справу з ремонтом.
    А якщо хтось знайдете або напитаєте ще контактів — пропоную додавати їх сюди, щоб допомогти ще комусь)

Відповіді

• kyrylo
    kyrylo ✭✭✭

Доброго дня!

Розумію ваші занепокоєння і потреби. В Україні, зокрема у великих містах, є майстерні, які спеціалізуються на ремонті та модифікаціях крісел колісних, хоча вони, на жаль, не так широко представлені в інтернеті.

Ось кілька рекомендацій, які можуть вам допомогти:

1. Ремонт та модифікація крісел колісних: Існують спеціалізовані майстерні, що займаються ремонтом і налаштуванням саме інвалідних візків, зокрема заміною коліс, підшипників, підгонкою сидінь або модифікацією конструкцій для підвищення комфорту чи мобільності. Такі майстерні можуть працювати з різними типами крісел, у тому числі й без електроніки.
    2. Велосипедні майстерні: Як ви правильно зазначили, велосипедні майстерні можуть стати альтернативою для ремонту механічних частин вашого крісла. Багато з них мають досвід роботи з підшипниками, колесами та іншими металевими елементами, що може бути корисно при модифікації.
    3. Інтернет-ресурси та організації: Варто звернути увагу на ресурси або організації, які спеціалізуються на допомозі людям з інвалідністю. Вони можуть надавати інформацію або навіть контакти майстерень, що займаються ремонтом та адаптацією візків під індивідуальні потреби. Серед таких організацій є, наприклад, «Всеукраїнська організація людей з інвалідністю», що іноді проводить консультації або має базу контактів спеціалістів.
    4. Підбір майстра для індивідуальних потреб: Якщо ви маєте специфічні вимоги до модифікації, найкращим варіантом буде звернутись до спеціалістів, які мають досвід в індивідуальних проектах. Такі фахівці можуть бути знайдені через оголошення або через соцмережі спільнот людей з інвалідністю, де часто обговорюються подібні питання.
    5. Можливі варіанти модифікацій: Щодо технічних можливостей, можна змінити колеса для покращення маневреності, підлаштувати конструкцію для більшого комфорту чи адаптувати крісло під специфічні потреби (наприклад, для довготривалих поїздок або для більшої стійкості на різних поверхнях).

Рекомендую звертатися до місцевих організацій, що займаються питаннями інклюзії, або до мережі спеціалізованих магазинів і майстерень для людей з інвалідністю — вони можуть порекомендувати перевірених спеціалістів у вашому місті або регіоні.

• Дякую за посилання, ви справді мене виручили😊 Бо чи то я так погано шукаю, чи поспішно надто, нічого конкретного Гугл мені не видав.

Крісло ми ніби як безкоштовно отримали від благодійної організації Карітас, якщо я правильно пам'ятаю назву, але не певен чи є в них в Україні майстерні, бо саме крісло я так розумію виготовлене в Канаді. Але я вже готовий заплатити за роботу, бо хотілося б трохи його модифікувати, можливо колеса замінити, тобто і профілактична робота і така більше нестандартна.

Ще раз дякую, треба буде глянути що там і до чого👍

Категорії