Як правильно діяти в цій ситуації?
Доброго дня. Мене звати Віталій. Моя дружина Юлія з жовтня 2022 року лікується від раку молочної залози обох грудей. Через несприятливі умови для лікування в Україні вона проходить лікування у Франції. Зараз їй закінчують давати курс хіміотерапії і буде підготовка до операції. В період до операції вона приїде в Україну. Чи можливо в таких умовах відкрити групу інвалідності тут в Україні? Якщо так, як це зробити? Які терміни? У нас максимум може бути три тижні. Заздалегідь дякую вам за відповідь.
Бажаю вам миру та Божої ласки.
З повагою Віталій та Юлія.
Найкращі відповіді
-
Мастак Віталій і Юля добрий день)
УКРАЇНЦІ, ЯКІ ВИЇХАЛИ ЗА КОРДОН, МОЖУТЬ ОФОРМИТИ ДОВІДКУ ПРО ІНВАЛІДНІСТЬ ЗАОЧНО
Під час воєнного стану встановлення інвалідності або проведення медико-соціальної експертизи українців, які вимушено перебувають за кордоном, МСЕК здійснюють екстериторіально і заочно.
Якщо людина перебуває за кордоном, вона повинна надіслати необхідні медичні документи своєму сімейному або особистому лікарю на території України для оформлення форми 088/о «Направлення на МСЕК». Документи треба надсилати українською мовою.
Далі пакет документів розглядатиме лікарсько-консультативна комісія (ЛКК). За її рішенням людину скерують на медико-соціальну експертну комісію (МСЕК) для проведення експертизи та встановлення інвалідності.
Якщо особа не може прибути на огляд, МСЕК може ухвалити рішення про встановлення інвалідності заочно на підставі направлення ЛКК закладу охорони здоров’я. Експертиза здійснюють за направленням ЛКК незалежно від місця реєстрації, проживання чи перебування.
Тому, зверніться до свого сімейного лікаря, тільки він може вам допомогти в даній ситуації.
1 -
У нас багато біженців, і цьому нововведенню не перший місяць, тому вже є ті українці, які скористалися цією можливостю
0
Відповіді
-
0
-
Дякую за розгорнуту відповідь.
А наскільки на практиці це діє? Чи є вже такі випадки?
0
Категорії
- Всі категорії
- 208 Здоров'я
- 65 Захворювання та інвалідність у період війни
- 39 Ментальне здоров'я
- 34 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 36 Хронічні захворювання
- 20 Допоміжні технології та терапія
- 153 Для проживаючих в Україні