Чи можна придбати ліки(орфіріл) у Німеччині за українським рецептом?
Найкраща відповідь
-
Орфірил — це ліки, що відпускаються за рецептом у Німеччині. Це означає, що вам потрібен рецепт від лікаря, щоб отримати його в аптеці.
«Рецепти на рецептурні ліки з інших країн можуть не поставлятися, оскільки вони не дійсні в Німеччині. Це включає, наприклад, рецепти з Туреччини, Росії, України, Сербії чи навіть США». (ресурс: https://www.akberlin.de/infocenter/recht-und-praxis-a-z/schlagworte.html?tx_comaglossary_glossary%5Bentry%5D=116&tx_comaglossary_glossary%5Baction%5D=show&tx_comaglossary_glossary%5Bcontroller%5D=Entry&cHash=f756a866f568e82cfc0d6c3402f10193#: ~:text=Не%20доставлено%20до%20%C3%BCrfen%20рецептів,Сербія%20або%20також%20%20США).
Тобто лікар у Німеччині чи іншій країні ЄС повинен виписати рецепт, щоб ви могли отримати необхідні ліки в аптеці.
3. Я знайшов веб-сайт, на якому українською та російською мовами, якщо це необхідно, є посилання на питання та відповіді про медичну допомогу та ліки. (посилання: https://www.apotheken-umschau.de/gesund-bleiben/die-wichtigesten-fragen-und-antworten-zu-medizinischer-hilfe-und-medikamenten-852151.html)
0
Відповіді
-
Добрий день!
Український рецепт не дійсний. Вам треба звернутися за рецептом до сімейного лікаря в Німеччині.
1
Категорії
- Всі категорії
- 208 Здоров'я
- 65 Захворювання та інвалідність у період війни
- 39 Ментальне здоров'я
- 34 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 36 Хронічні захворювання
- 20 Допоміжні технології та терапія
- 153 Для проживаючих в Україні