Питання щодо освіти для осіб з інвалідністю

Andrik
Andrik
відредаговано 16. гру 2024 в Освіта

Я Андрій мені 25 років, у мене інвалідність з дитинства (одне око нічого не бачить), але я хочу вивчитися на програміста. Чи знаєте ви організації, які допомагають людям з інвалідністю здобути ІТ-освіту та працевлаштуватися? Дякую

Відповіді

• Вітаю Андрій у нашій спільноті!)) Ви з якого міста?

• Доброго дня! Місто Тернопіль.

• @Andrik добрий день!
    На нашому сайті є великий перелік різних безкоштовних онлайн-курсів, серед яких і навчання в сфері ІТ. Подивіться, будь ласка, ТУТ.

Крім того, знайшла ще трохи:

Тест-драйв IT професій від GoIT — курс для тих, хто хоче в IT, але ще сумнівається. Програма включає у себе тест-драйв професії веб-дизайнера, розробника, Project Manager`a та QA-інженера.

Марафон Старт в IT від GoIT — інтерактивний марафон для тих, хто хоче розпочати кар’єру в IT. На курсі допоможуть розібрати основи HTML і CSS,  особливості хостингу, дадуть поради щодо резюме.

Знайомство з ІТ-професіями від Beetroot — безкоштовний відеокурс для самоосвіти, який допоможе розібратися у різних позиціях у сфері інформаційних технологій.

IT Basics Course від GlobalLogic Education — курс у записі від менторів GlobalLogic. Вони розповідають про те, як обирати професію в IT, поділяться корисними інструментами для роботи і навчання.

Basic IT від IAMPM — базовий курс для початківців в IT, складається з чотирьох відеолекцій, домашніх завдань та кар’єрного тестування. Допоможе розібратися у типах IT-компаній, технічних та non-технічних позиціях, грейдах, ситуації на ринку праці, базових інструментах.

Безкоштовні Спринти від Hillel IT School — мінікурси з різних напрямів ІТ та digital. Доступні п’ять популярних IT-напрямів: SMM, UI/UX дизайн, Python програмування, Frontend-розробка та тестування.

Програма Free 4 Ukraine від ITVDN — доступ до бази 250+ відеокурсів для українців серед 20-ти напрямків IT-освіти.

Сподіваюсь, Ви зможете щось підібрати для себе. Буду вдячна за зворотній звʼязок, а, можливо, Ви незабаром й своїми успіхами поділитесь — щиро Вам цього зичу.

Категорії