Інклюзивні локації Києва
Доброго дня!
Поділіться, хто має власний досвід, місцями в Києві де людина на візку може заночувати за потреби.
Про Booking.com мені відомо і він рекомендує готелі зі зручностями для людей з інвалідністю але далеко від центра, тобто туди ще треба їхати на таксі, ну і вартість номера не маленька.
А перший же хостел в рекомендаціях вже зі сходами при вході і стандартними туалетними кабінками 🤷♂️.
Тому і питаю може хтось точно знає місця які - точно інклюзивні і не зроблять мені дірку в гаманці.
Коментарі
-
Вітаю) пошукаємо, але під час війни зараз не всі готелі працюють, через відстурність сховещ під час тривог
1 -
Буду вдячний за поміч.
Я теж буду шукати.
А після поїздки відзвітую. Може комусь мій маленький досвід стане в пригоді.
0 -
так, така інформація дуже потрібна у відкритих джералах, її точно шукають
1 -
Вітаю, я знайшов ось такі варіанти, серед усіх готелів по більш-менш доступних цінах, та серед працюючих готелів:
1. Готель Bratislava, поруч метро, лівий берег. Номери в цьому готелі адаптовані для людей з інвалідністю, з пандусами і зручними ванними кімнатами.
Контактний телефон: 044 537 3975, 050 309 3062
Сайт: https://bratislava.ua/
2. Готель Турист
Розташований не так далеко від центру. Відомий своїми доступними цінами і простими, але зручними номерами. Це більш бюджетний варіант, і варто уточнити наявність спеціально облаштованих кімнат для людей з інвалідністю.
Контактний телефон: 067 324 6690
Сайт: https://hotel-tourist.kiev.ua/
3. Готель Дніпро
Також має доступні номери для людей на кріслі колісному.
Контактний телефон: 067 693 0316
Сайт: https://dniprohotel.ua/
Також рекомендую окрім booking.com скористатися онлайн-ресурсом для бронювання житла: https://www.airbnb.com.ua/kyiv-ukraine/stays, там гарно налаштований пошук для осіб з інвалідністю
2 -
Дякую!
1 -
Бачив публікацію в мережі щодо нової інклюзивної вбиральні на залізничному вокзалі столиці.
Хтось може підтвердити або спростувати цю інформацію?
1 -
1
-
так, є ))
1 -
Вийшла класна статя, прям як на замовлення 😍
1 -
Ага і один з коментарів про те, що інклюзивних шатлів Uklon не дочекаєшся, а коли приїздять водії на універсалах, то вімовляються везти через... крісло колісне 😐 Ba-dum-tsss! А мені треба в двох місцях побувати.
0 -
не факт, що такий негативний досвід у всіх, треба все ж таки набрати їх, поспілкуватися, або вступити в переписку, якщо в них ж така опція
1 -
Цікава стаття вийшла про інклюзивні готелі та локації 😎
Попит на інклюзивні готелі зростає. Як бізнес адаптується до реалій
Повномасштабна війна в Україні спричинила зростання кількості людей з різними видами інвалідності, що робить впровадження інклюзивних рішень необхідністю вже сьогодні. Доступність мала б давно стати невід’ємною частиною міської та державної політики, а також бізнес-практик, перетворившись із виняткової ініціативи на стандарт.
клюзивний простір — це комфортне та доступне середовище для всіх груп суспільства, яке охоплює широкий спектр заходів: від правильної комунікації персоналу до детально продуманих архітектурних рішень і використання спеціального обладнання.
Інклюзивні номери в готелях мають бути адаптовані для гостей з різними потребами та забезпечувати зручний фізичний доступ, комфортні меблі, логічне планування та спеціальне технічне обладнання.
Такі номери мають ширші двері та коридори, розташовуються на перших поверхах або поруч із ліфтами. У санвузлах передбачені душові без порогів, поручні біля унітазу, раковини та в зоні душу. Меблі також адаптовані: ліжка з регульованою висотою, вимикачі та розетки на рівні, доступному для людей у кріслі колісному.
Читати повну версію ТУТ
0 -
У столиці запустили Мапу доступності об'єктів, яка допоможе киянам орієнтуватись у безбар'єрності міських закладів
У Києві запустили Мапу доступності об'єктів міста. Ознайомитись із нею вже можна в застосунку Київ Цифровий. Про це йшлося на першому засіданні Ради безбар'єрності у місті Києві.
«Це ще один крок до цифрової безбар'єрності у столиці. Мапу доступності розробили за ініціативи мера Києва Віталія Кличка. Вона представлена в застосунку Київ Цифровий і допоможе киянам орієнтуватись у безбар'єрності міських закладів. Для користування нею потрібно оновити застосунок. Після цього можна завдяки зручним фільтрам отримати детальну інформацію про той чи інший обʼєкт: адресу, години роботи, контактний телефон, тип доступності», – сказала заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда.
За її словами, Мапа містить інформацію про наявність безбар'єрного входу, тактильних та акустичних засобів тощо. Зокрема, на Мапі можна обрати необхідну категорію, наприклад, галузі здоров'я чи послуги, а також необхідний тип доступності: підйомник, тактильні покажчики чи місця на паркінгу для людей з інвалідністю тощо. Зараз на Мапу нанесено вже понад 1 200 об'єктів, і її постійно доповнюватимуть як муніципальними, так і приватними закладами.
1
Категорії
- Всі категорії
- 199 Здоров'я
- 61 Захворювання та інвалідність у період війни
- 37 Ментальне здоров'я
- 34 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 34 Хронічні захворювання
- 19 Допоміжні технології та терапія
- 150 Для проживаючих в Україні