при зміні діагнозу або якщо подавати по погіршенню, тут кілька компонентів впливають на примсвоєння групи і на який термін (враховується ще вік та супутня патологія) - змінюється група та терміни. можете подавати, але додатково проконсультуйтеся зі спеціалістом, який веде ваші документи та безпосередньо подаватиме на перекомісію.
щиро дякую за відповідь!
Galina17011965 ви онлайн? подивіться будь ласка повідомлення від лікаря-експерта
Доброго дня , хотіла запитати, підкажіть будь ласка , наявність на передній частині стегна неоперабельної лімфангіоми з ускладненням надає можливість отримати інвалідність ?
Вітаю!
з випискою зі стаціонару за цей рік ви підходите до сімейного лікаря або лікаря онколога у якого ви перебуваєте на обліку і лікар подає ваш пакет документів, в якому також будуть висновки фахівців, додаткові методи обстеження, висновок з онкодиспансеру на лікувальну комісію спершу в поліклініці за місцем укладання декларації.
Далі документи переходять на МСЕК, де після розгляду вам надається група.
доброго дня,ми нв даний час знаходимося в Україні . але збираємося виїжджати.
Дитина має групу інвалідності по епілепсії. В неї нарушена координація рухів. Чи могли б ми проходити реабілітацію у вашому центрі?
Але ми ж онлайн-спільнота, у нас не має медичних центрів
Питання від користувача OleksandrLeonidovich:
Вітаю, мене звати Олександр і мені 25 років. Чи можу я отримати групу інвалідності з таким діагнозом: Двобічний диспластичний коксартроз 2-3 ступінь
Деформуючий артроз таранно-човникоподібного суглобу
Правобічний диспластичний гонартроз .диспластичний артроз правого колінного суглобу 2-3 ст
Вітаю!
це рішення виносить спочатку лікувальна комісія в поліклініці, де у вас укладено декларацію на підставі ваших виписок зі стаціонару за поточний рік.
Далі документи переходять на МСЕК, де і визначається ваш статус.
Ця процедура займає від місяця мінімум і більше.
З виписками зі стаціонару підходите до сімейного лікаря за декларацією, далі лікар ознайомить із подальшими діями щодо підготовки пакету документів на комісію.
подивіться будь ласка коментар експерта
Вітаю пані Світлана! Я вже остаточно заплуталася, які послуги надає держава через сімейного лікаря безкоштовно, а на які послуги не дыють безкоштовні плюшки. Підкажіть будь ласка
саме так. не дуже зрозуміла інформацію
Вітаю!
Пацієнту зі СКАРГАМИ сімейний лікар за декларацією дає безкоштовно направлення на обстеження або лікування, яке так само безоплатно.
У випадку, якщо НЕМАЄ скарг і у лікаря немає свідчень для виписування безкоштовного направлення ви самі оплачуєте процедури, які, наприклад, за власним бажанням хочете пройти….
Або ви прагнете лікуватися в лікарні, яка не є державною-тоді ви сами сплачуєте.
Або у вас є інший договір, наприклад,інша страхова компанія надає вам послуги, НЕ НЦЗУ….
Є контингент, який також не обслуговує звичайні лікарі, де працює інша система( військові….)
Рекомендую вебінари щодо роботи Хелсі, дивіться ТУТ
В мене як раз деклорація, не знала про відео, перегляну. Дякую вам
Питання від користувача AnnaPa:
Чи можливо отримати інвалідність при БАР не лежавши в лікарні
Вітаю. Маю діагноз - БАР
В лікарні не лежала, але хвороба дуже впливає на моє життя.
чи можливо взагалі отримати інвалідність і, якщо так, що для цього потрібно?
AnnaPa Вітаю!
Розгляд починається з проходження стаціонару з відповідного діагнозу.
Далі сімейний лікар чи фахівець готує ваші документи для ЛКК у поліклініці з декларації.
Далі необхідний пакет с консультативними висновками інших спеціалістів та результатами додаткових обстежень та аналізів надходить до МСЄК, де визначається належний вам статус.
Мають значення багато додаткових показників, вік і в цій ситуації стать.
Це процесс може зайняти декілька місяців …
AnnaPa ви на зв'язку?
Добрий вечір! Дайте пораду, будь ласка! Зараз сезон динь та кавунів – яка норма вдень для вживання? Чи є протипоказання? Кому взагалі варто відмовитись від цих ягід, а кому навпаки корисно?
Для організму завжди корисні свіжі фрукти та овочі за сезоном. На здоровʼя!
Відчуєте, що вам достатньо і це і буде ваш ліміт в день.
Як що нема індивідуальних протипоказань.