Добрий день, підкажіть чи можливо отримати тимчасовий захист у ШвейцаріЇ, якщо людина вже має тимчасовий захист іншої країни? Маю на увазі, зрушити наявний тимчасовий захист і натомість отримати тимчасовий захист в ШвейцаріЇ
Ще стоїть така проблема, ми звертаємось до посольства Німеччини з проханням видати візу для мого чоловіка так як ми хочемо покинути Канаду, пояснили, нашу ситуацію, що ми залишилися без роботи в Канаді і нема можливості тут залишатися, тому що дуже важко знайти роботу, від слова зовсім, на що вони відповіли нам , що вам в Канаді нічого не погрожує, і нас не приймуть в Німеччині так як ми виїхали і більше ніж 6 місяців не були там і наш параграфі 24 онульован , я пояснила що тут немає ніякої допомоги, і тут ми не потимчасованому захисту, а просто це спрощена віза і все, і я не знаю що нам робити, як виїхати с Канади хоч кудись у Європу.
@Olenka13 вітаю вас. Взагалі то з цього року отримати статус S у Швейцарії стало складніше. Це пов'язано з тим, що на отримання статусу S претендують все більше заявників, які вже отримали статус захисту в інших країнах. Тому ці люди більше не отримають статус захисту у Швейцарії.
Тим не менш радив би вам написати листа на адресу секретаріату з питань міграції і дізнатися про можливості отримання статусу в контексті вашого випадку: ukraine@sem.admin.ch
Ось їхній сайт з контактами:
@Larysa1978B ну взагалі то в посольстві мають рацію, бо основний критерій надання статусу тимчасового захисту - безпека. Той факт, що у вас в Канаді немає роботи, допомоги, вибачте, але їх мало буде цікавити, адже де-факто Канада безпечна країна.
Що тут можна порадити. Все ж таки можна ще звернутися до Федерального відомства Німеччини з питань міграції і біженців, можливо там зможуть допомогти з поверненням. Ось їхній сайт з контактами:
Або ж обрати країну, де більш лояльно ставляться до надання повторного тимчасового захисту. Серед таких країн: Словаччина, Нідерланди, Румунія, Іспанія, Португалія, Хорватія.
Дякую вам за відповідь, але ми не маємо ніякого статусу в Канаді, бо тут немає таких програми як в Європі в нас просто робоча віза і все, і ми практично залишилися без грошей і не знаємо що робити, куди не звертаємось всюди глухий кут, зараз написала в міграційну службу, подивимось що відповість нам, але все одно дякую вам. Слава Україні !!!!
@Larysa1978B якщо в міграційній ніякої притомної відповіді не дадуть, все ж раджу розглянути країну Європи (із переліку тих, що кидав), де не таке суворе ставлення як в Німеччині до оформлення тимчасового захисту
ДОброго дня.Таке питання
Мала тимчасовий захист в Португалії з квітня по серпень 2022(це я так вважала весь час)
Поїхала з країни,а перед тим надали таку інформацію що коли береш тимчасовий захист в іншій країні,попередній автоматично скасовується(я так вважала до цього часу)А тепер мені треба документальне підтвердження про відмову захисту в Португалії, а я його не маю,що робити???Якщо він не анульований то у мене виходить 2 захисти,я числюся в Португалії і досі?Чи можуть надати якесь підтвердження що я не користувалась захистом весь цей час якщо надам факти що я проживаю в іншій країні?
дякую
@Yanali вітаю. Очевидно, що вам потрібно дістати таке документальне підтвердження, що ваш тимчасовий захист в Португалії скасований. Ви можете звернутися до Агенства з питань інтеграції міграцій та притулку (Я ж так розумію ви саме через них реєструвалися на отримання захисту) і попросити у них таке підтвердження. Ось їх контакт:
SEFforUkraine@sef.pt
Так,я вже написала лист
@Yanali тоді чекаємо відповіді. Якщо довго не відповідатимуть, пишіть сюди, пошукаємо інші варіанти
як дадуть відповідь, поділіться будь ласка відповіддю, щоб розуміти яка ситуація
Добрий день,
Мій брат знаходиться на примусовому лікуванні в Німеччині, з діагнозом біполярний розлад. Після року перебиті в клініці Йому прийшов лист «депортація».
Сам він українець. Його психічне здоров’я дуже покращилося за цей рік і він хоче повернутися в рідну країну.
моє питання таке : він дуже хоче почати процедуру депортування , але чи є така можливість ?
Чи велика вірогідність що суд одобрить депортацію (з воєнним станом) чи відкладе її до кращих часів і покращення здоров’я ?
дякую
Який має статус? Він біженець?
так
він хоче повернутися додому на лікування
не зрозуміло, так чому він це не зробить?
Чи відпустять його лікарі і суд
В клініку він був направлений тому що був визнати невміняємим в вкоєнні злочину . Діагноснован діагноз шизофренії
Здоров’я покращилось Прийшов лист на який він має відповісти
Лікарі кажуть що процес депортації він може почати , але суд вирішить відкласти процес через стан війни в Україні і як зазнпозу для його здоров’я
В такому разі вам необхідна фахова правова допомога. Підкажіть будь ласка, в якій землі знаходиться ваш брат, я підберу контакти юридичної консультації для біженців.
германія
Місто Giessen
буду дуже вдячна , адже зрозуміти це все нам треба до середи 19.06.2024 , і напади відповідь німецькій владі