Потрібна реабілітація після травми хребта
Добрий вечір! Мене звати Роза. Дуже рада натрапити на цей форум, адже дуже хочеться допомогти дівчині з Харкова, з якою я познайомилася в Швеції, де зараз перебуваю по директиві. Буквально перед початком війни Яна серйозно травмувалася. У неї був зламаний хребет і контужений спинний мозок. Її прооперували в Харкові і направили на реабілітацію в один із реабілітаційних цетрів міста. Хірург сказав, що, на щастя, спинний мозок неушкоджений, тож реабілітація поставить її на ноги. Під час чергового обстрілу центр, де перебувала Яна, розбомбили. Червоний Хрест переправив Яну до Швеції, яка погодилася провести безкоштовну реабілітацію. Але у Швеції Яну оглянув лікар і сказав, що, на його думку, ходити вона більше не зможе, тому єдина можливість для неї - звинкнути до життя в інвалідному візку. З таким вироком дуже важко погодитись після оптимістичного прогнозу українського хірурга, який оперував Яну. Зараз Яна живе в одному з гуртожитків Міграційної служби і не отримує жодної медичної допомоги. Можливо, хтось підкаже, чи можливо після такого вироку шведського лікаря звернутися по допомогу в іншу країну і все-ж таки пройти реабілітацію безкоштовно? Куди краще звернутися? Дуже дякую!
Найкраща відповідь
-
@Roza1982 вітаю вас. Ситуація дійсно не проста, але не варто опускати рук.
По-перше, можна спробувати звернутися до українського МОЗу. Там є програма реабілітації українців за кордоном. Ось тут можна заповнити заявку:
https://survey.lemur.ua/user_poll/eXBsSGticDdKRk8yOUpMSlA5U0NrZz09
Крім того, існують програми реабілітації українців у Польщі:
Німеччині:
Також міг би порадити звернутися до національного реабілітаційного центру «Незламні» у Львові. Так, вони спеціалізуються на допомозі військовим, однак точно зможуть допомогти інформацією куди можливо звернутися цивільним. Ось телефон їх кол-центру: 0 800 333 003
Існує волонтерська група активної реабілітації. Вони спеціалізуються саме на травмах хребта. Можна звернутися також до них:
Допомога
1
Відповіді
-
Роза, вітаю у нашій спільноті!
Спробуємо пошукати інформацію, як бути у цій непростій ситуації. Скажіть, чи є рідні із дівчиною?
1 -
Дуже дякую, що відгукнулися🙏
На жаль, ні. З родичів у неї лише сестра, яка лишилася в Харкові і опікується її маленькою донькою.
0 -
@Dmitri подивись будь ласка інформацію щодо цієї ситуації
0 -
Вітаю. Спробуйте отримати консультацію онлайн. Потрібні всі заключення, виписки , обстеження
1 -
Ви рекомендуєте звернутися до клініки до цього лікаря?
0 -
Будемо вдячні за зворотній звʼязок 🙏 тримайте в курсі
1 -
Так, звичайно, буду апдейтити, щодо того, як розвиватиметься ситуація
2
Категорії
- Всі категорії
- 191 Здоров'я
- 61 Захворювання та інвалідність у період війни
- 37 Ментальне здоров'я
- 30 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення