У сестри шизофренія. Що робити з цим у Німеччині?
Відповіді
-
Наталя, добрий день! Nataliia43578935567
В неї діагноз був до Німеччини, чи діагноз поставили вже у Німеччині?
0 -
До Німеччини. І ми викликали служби. Вони сказали що її не заберуть лікувати. Вона повинна сама прийти. А вона не прийде. Ми не знаємо що робити. І як діяти. Вона нас б'є. Діти в небезпеці.
0 -
Які саме виклали служби? Поліцію?
0 -
@Nataliia43578935567 добрий день!
В Німеччині, як і в Україні, складно примусити до лікування іншу людину. Можливо, Ви не вичерпали усі аргументи й спроби вмовити сестру на лікування?
Якщо вдасться домовитись, то передусім варто звернутися до сімейного лікаря, який має дати направлення до психіатра.
Як ні - пропоную Вам зв'язатися з фахівцями в психіатрії на гарячих лініях, котрі, нададуть поради та інструкції, як діяти в конкретно Вашій ситуації.
- Мережа психотерапевтів в Німеччині надає інформацію по вівторках та четвергах з 12:00 до 14:00 години українською та російською мовами.
- "Telefon Seelsorge" надають негайну допомогу хворим та їхнім рідним за телефонами: 0800-1110111 та 0800-1110222, а також в чаті на сторінці: https://www.telefonseelsorge.de/ (Мова спілкування німецька, при потребі попросіть знайомих допомогти з перекладом або скористайтеся гугл-перекладачем)
- Фонд Роберта Енке створив консультаційну лінію щодо психічного здоров'я: 0241-8036777 (доступний з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 12:00 та з 13:00 до 16:00, мова спілкування німецька)
- Портал інформації про психосоціальне та соціальне право в галузі охорони здоров’я betanet.de зібрав різнопланову інформацію про допомогу людям з психозами та їхнім родичам: https://www.betanet.de/psychosen-schizophrenie.html (за потреби скористайтеся перекладом сторінки)
Ви, мабуть, знаєте, що виклик швидкої в Німеччині обходиться дорого, проте стан гострого психічного розладу, особливо такий, який загрожує життю, також вважається невідкладним і, відповідно, безкоштовним. Тож в екстренному випадку, в разі крайньої потреби, Ви можете подзвонити 112.
Невідкладні випадки, пов'язані з психіатричними захворюваннями, німецькі лікарні приймають у будь-який час. За посиланням Ви можете знайти найближчу відповідну клініку: https://www.deutsches-krankenhaus-verzeichnis.de/app/suche (пошук німецькою та англійською)
Щодо дітей в небезпеці - це дуже тонкий момент. Ви можете (а за певних обставин і мусите) повідомити про ситуацію відомство у справах молоді (Jugendamt). Але, скоріше за все, закінчиться тим, що дітей заберуть, а лікуватися матір не змусять - хіба вона сама на це піде, аби повернути їх. Процес повернення дуже тривалий і складний. Але, звісно, наражати дітей на небезпеку не можна.
До речі, повідомити про дітей у небезпеці може будь-хто: від звичайних перехожих до вчителів та сусідів, яким щось здасться підозрілим - можливо, це стане додатковим аргументом лікуватися для Вашої сестри.
Бажаю Вам удачі!
Якщо з'явилися уточнення чи додаткові питання - прошу звертатися!
0
Категорії
- Всі категорії
- 190 Здоров'я
- 60 Захворювання та інвалідність у період війни
- 37 Ментальне здоров'я
- 30 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 30 Хронічні захворювання
- 19 Допоміжні технології та терапія
- 363 Для біженців