🚩 Red flags у знайомствах: чи справді ви їх бачите?

«Він писав мені щодня, надсилав голосові, обіцяв, що я для нього – єдина… а потім виявилося, що таких “єдиних” було ще троє».

Знайомо? Чи, можливо, ви ігнорували тривожні сигнали, бо “а раптом це любов?”

Давайте чесно: під час війни ми всі вразливі. Самотність і стрес штовхають нас на швидкі знайомства та необдумані рішення.

Але саме в цей момент важливо не втратити пильність. Бо деякі red flags помітні відразу – треба лише відкрити очі.

7 Red flags, які не можна ігнорувати:

1️⃣ Він/вона уникає особистих зустрічей
Спілкування лише онлайн, постійні відмовки та небажання показати обличчя під час відеодзвінка — привід насторожитися.

2️⃣ Надто швидкі зізнання в коханні
Якщо вже на другому чи третьому повідомленні вас засипають гучними словами («Я ніколи не відчував нічого подібного!») — це може бути спроба маніпуляції.

3️⃣ Постійні розмови про гроші
Будь-які натяки на «позич мені», «мені потрібна допомога», особливо від людини, яку ви не знаєте особисто, — червоний прапорець.

4️⃣ Агресія або образи під час суперечок
Людина, яка при найменшій незгоді реагує гнівом чи пасивною агресією, навряд чи побудує здорові стосунки.

5️⃣ Таємничість і суперечлива інформація
Якщо співрозмовник плутається у власних історіях або неохоче відповідає на прості запитання про себе — варто задуматися.

6️⃣ Тиск і поспіх
«Давай уже зустрінемось сьогодні» або «Чого ти так довго відповідаєш?» — спроба контролювати вас із самого початку.

7️⃣ Відмова говорити про безпеку
Людина, яка ігнорує ваші прохання зустрітися в публічному місці або відмовляється поділитися контактами, ставить під загрозу вашу безпеку.

IMG_8146.jpeg

Наприклад, ви можете зіткнутися в спілкуванні з таким:

“Я не готовий показати тобі своє обличчя в Zoom”
👉 Або він не готовий до стосунків, або… готовий лише грати роль.

“Я без тебе не виживу, ти моє все” на 3-му повідомленні
👉 Це не романтика. Це маніпуляція й залежність.

“У мене тимчасові проблеми з грошима”
👉 Пам’ятайте: любов і гроші – погана комбінація, особливо на початку.

“Ти надто довго відповідаєш, це несерйозно”
👉 Це контроль. А не турбота.

А можливо, саме ви були колись тим, хто показував red flags? Упс...

IMG_8147.jpeg

🔥 Обговорюємо прямо зараз:

Чи треба давати шанс людям із red flags? Чи одразу блокувати?

• Які red flags ви помічали у співрозмовниках?
  • Чи були моменти, коли ви самі поводились токсично?
  • Чи справді у стосунках під час війни треба бути “відкритішим” – чи навпаки, жорсткішим до відбору людей?

👉 Пишіть у коментарях.

Olga_EnableMe 🇺🇦

Дякую за важливу тему.

Ще додам від себе, що є такий редфлаг під час знайомства — це розпитування про інвалідність, спроби втішати в стилі “ну нічого, і так теж буває”, “все одно ти молодець”. Такі реакції є токсичними проявами. Якщо людина поводиться подібним чином, продовжувати з нею близькі стосунки, можливо, не варто. Можливо, краще залишитися просто знайомими чи приятелями, але тут усе дуже індивідуально й залежить від конкретної ситуації.

Зізнаюся чесно, "задовго відповідаєш" це трохи про мене. Не те щоб я так відкрито казав про це будь якій дівчині з якою пробував знайомитись, чи з якими в принципі були якісь відносини, але натяки на таку якусь нетерплячість, чи скоріше страх, що я стану нецікавим, ну вони були ці натяки. Можливо це були мої прояви контролю, але я щось думаю що в моєму саме випадку це таки був страх, страх що можливо я не те щось кажу/роблю, страх залишитись самотнім. Останні стосунки це і охолодило. Чесно кажучи мені іноді здається що з таким букетом страхів і інших психологічних проблем я не заслуговую на стосунки, бо кому потрібно в принципі "гратися" з чужими тарганами в голові🤷 І відповідно коли таки якісь стосунки з'являються, вони починають цінуватися як щось екстраординарне, щось що може легко зникнути і не повторитися, посилюється внутрішній психологічний тиск і з'являється надмірний контроль, хоча по суті ситуація зовсім не контролюється. Звісно більш досвідчений маніпулятор, легко зможе перетворити це на тотальний контроль і нашкодити партнеру чи партнерці, якщо їм не пощастить почати стосунки з таким маніпулятором. А в моєму випадку воно просто завжди призводило до відсторонення іншої сторони і завершення стосунків, навіть незважаючи на зізнання у коханні до мене. Звісно в моєму випадку то була не єдина причина завершення моїх попередніх стосунків, але цей червоний прапорець у мене був.

VovchykSteve ✭✭✭
Ахах, отакої! 😂 Якмй же я “аб’юзер” і “токсик‑маніпулятор”… (жартую звісно 😉)

Але всерйоз: “я не заслуговую на стосунки” — це фраза, яку ніколи-ніколи-ніколи не можна ні думати, ні казати собі! ‼️

Я сама — людина з інвалідністю — прекрасно розумію ці сумніви: буває думаєш, що ти недостойний когось чи чогось… Але це не правда.

От прості цифри статистики, порахуємо. У світі зараз понад 1 мільярд людей з інвалідністю (≈ 15–16 % населення)

Більшість з них має стосунки — навіть є сім’ї, де є інвалідність у двох або в різних поколіннях, і все нормально, можна любити, будувати сім’ю, відчувати близькість.

Так, статистика каже, що серед людей з інвалідністю трохи менше тих, хто одружений, порівняно з без інвалідності (наприклад, у Великій Британії — ≈ 34 % vs ~47 %) . але різниця не велика, правда ж? Не 99% і один?

І ця різниця також зовсім не через гідність — це про бар’єри в суспільстві, доступності – і їх можна і треба ламати 💪

Решта людей з інвалідністю — це нормальна частина людського життя: десь люблять, десь фліртують, десь просто відчувають себе потрібними без “заслужування”.

Ви вже цінна, гідна людина, яка має право на стосунки, незалежно від статусу чи здоров’я. ❤️

Обійняла 🤗

1 „Gefällt mir“

Це дуже корисно нагадати. Часто на початку спілкування ми закриваємо очі на червоні прапорці, бо хочемо, щоб усе було романтично. Але саме увага до таких сигналів допомагає уникнути токсичних стосунків і зберегти власну гідність. Важливо вчитися помічати і не ігнорувати їх.

Дякую за підтримку! :hugs: Мені саме цікаво, де реально можна зустріти людей з інвалідністю, які шукають серйозні стосунки, бо хочу бути щирим і зустріти свою взаємність.

1 „Gefällt mir“