Доброго дня, мене звати Микола, я інвалід 1а групи, дуже хочу потрапити на реалізацію до Німеччини, підкажіть будь ласка як це можна зробити?
Вітаю. Якщо ви маєте інвалідність 1А групи і хочете виїхати до Німеччини, то реальний варіант виїхати як біженець (тимчасовий захист §24).
Тобто ви можете самостійно виїхати до Німеччини (поїзд, автобус). Після прибуття звернутися до соціального відомства (Sozialamt) або центру прийому біженців. Вам нададуть житло, медичне страхування та допомогу. З інвалідністю зазвичай швидше направляють на медичний супровід.
Втім, важливо розуміти, якої саме реабілітації ви потребуєте, вкажіть будь ласка. І також я думаю вам буде корисним цей наш матеріал:
Мені потрібна фізична реабілітація
Добрий день!
Шлях, який описав мій колега - найбільш надійний варіант. Якщо ваша мета не лише курс реабілітації, а й додаткові медичні консультації, покращення якості життя (тимчасове) шляхом уникнення стресу від військових дій і ракетних атах, то набуття тимчасового прихистку в Німеччині допоможе вам у цьому.
Також ви можете спробувати розглянути інші варіанти. Вони певною мірою більш складні й хатянуті в реалізації, та все ж можливі.
Наприклад, державна програма медичної евакуації. Підходить для пацієнтів, які потребують продовження складного лікування та відповідають певним критеріям - тобто не для всіх. Якщо ви є цивільною особою, вам необхідно звернутися до сімейного чи лікуючого лікаря. Якщо ваш випадок підлягає участі в програмі, лікар має сформувати висновок про необхідність направлення за кордон і заповнити відповідну заявку на сайті Міністерства охорони здоров’я України.
Детально про програму медичної евакуації розписано у статті: Програма медичної евакуації для українців - enableme.org.ua
Інший варіант - самостійно або за допомогою компаній медичного туризму знайти програму реабілітації, яка вам підходить, і самостійно знайти кошти на оплату такої реабілітації - за допомогою загального збору або за допомогою благодійних фондів і\чи меценатів.
Чи знаєте ви, який саме курс фізичної реабілітації вам потрібно пройти?
Вітаю!
Підкажіть, будь ласка, Ви в Україні чи вже в Німеччині?
Подивіться будь ласка оцю цю статтю у нас на сайті, там є важлива інформація і контакти