Чи приймає ЄС чоловіків на захист?

Доброго дня. Чув в новинах, що ЄС вже не буде приймати на тимчасовий захист чоловіків призовного віку. Чи є тут детальна інформація? Це шо прийняте рішення, чи ще ні, або взагалі не відповідає дійсності ця інфа? Допоможіть розібратися

1 Like

Я теж бачив такі новини, але станом на зараз це більше чутки, ніж факт. Жодного рішення ЄС про те, що чоловіків призовного віку взагалі перестануть приймати під тимчасовий захист, не прийнято.

Інша справа, що окремі країни можуть змінювати свої правила або жорсткіше перевіряти нових заявників. Але це рішення національної влади конкретної країни, а не загальна заборона на рівні Євросоюзу.

Тому якщо десь пишуть, що “ЄС закрив тимчасовий захист для чоловіків”, то це не відповідає дійсності. Якщо щось і змінюватиметься, то про це офіційно повідомлять, і такі зміни навряд чи пройдуть непоміченими. Поки що підстав говорити про загальну заборону немає.

Я детальніше вже про це писав, подивіться будь ласка:

1 Like

Дякую дуже, Дмитро. Дійсно багато чуток, я в них загубився трохи, але от що значить, коли експерт в темі і все докладно знає :slightly_smiling_face:

1 Like