Хвороби ШКТ і їх лікування.

Доброго часу.

після цієї теми з отримання статусу особи з інвалідністю з хворобами ШКТ так нічого і не змінілось. в державі Україна такі хвороби і стани не є підставою для отримання статусу.
Щодо ВЛК та ТЦК - це також придатний по статті 52б.

Сумно те, що весь перелік зводить до нелегкого існування на дієтах та ліках + постійні очисні клізми… Відверто кажучи повне розчарування взагалі як людини в цій державі. Все зводиться до того що - зроби операцію і будеш здоровий. Операція коштує від 100 до 250 тисяч гривень ±, видалення частини кишвікника, подальша реабілітація, ну і так далі…

Хотілось би отримати інформацію від людей, яким видаляли частину товстого кишківника, опис всього того що відбувалось.

Робив двічі операцію в 2022 в Києві. Видаляли, жив зі стомою, через рік повністю повернувся до нормального життя і навіть спорту (я важкоатлет, але зараз звісно навантаження не можна). Зараз в ЄС і знову рецидив. Лікування тут безкоштовно, але обстежують мало, не спішать робити всі дослідження, як в Україні. Щоправда персонал неймовірно привітний і дбайливий. Не знаю що буде далі

Я не знаю, як можуть бути придатними люди з хворобами та після важких операцій. Людині потрібний особливий догляд, а не екстремальні умови з ризиком для життя.

Розумію безумовно і ваше обурення. На жаль, в Україні при захворюваннях ШКТ інвалідність дійсно часто дають лише тоді, коли вже є дуже тяжкі ускладнення — онкологія, стома, значне виснаження або повна втрата функції кишечника. Хоча людина може роками жити з сильним болем, інтоксикацією, хронічними запорами та фактично не мати нормальної якості життя.

І по ВЛК зараз теж багато людей стикаються з тим, що навіть при серйозних функціональних порушеннях ставлять 52б і визнають придатними або обмежено придатними.

Тут важливо максимально збирати медичну базу:

• колоноскопії;
  • КТ/МРТ;
  • госпіталізації;
  • висновки гастроентеролога та хірурга;
  • підтвердження втрати ваги, порушення харчування, хронічного больового синдрому.

Бо, на жаль, система часто оцінює не те, наскільки людині важко жити, а наскільки документально доведена втрата функції органу.

Друже, співчуваю. Раджу знайти нормальних лікарів, адекватних. Можливо вони і підкажуть як нарізати з ТЦК та ВЛК, тому що після операції і тим паче зі стомою в окопи точно не можна