Репетитор для хлопчика з РАС

Форум підтримки та самодопомоги для людей з інвалідністю, хронічними захворюваннями та їхніх родичів. Привіт усім!
Я мама дитини з аутизмом та інвалідністю, живу в Австрії. Дуже хочу знайти україномовних або російськомовних репетиторів для свого сина, які розуміють дітей з особливими потребами і можуть працювати онлайн чи оффлайн. Буду вдячна за будь-які рекомендації чи контакти.

Ще одна проблема – я шукаю роботу, але скрізь отримую відмови або взагалі ніхто не відповідає. Мій рівень німецької B1, але здається, що цього недостатньо. Вже дуже втомилася шукати і не знаю, що ще зробити. Можливо, хтось може порадити ресурси, компанії чи програми підтримки для людей у подібній ситуації?

Буду дуже вдячна за будь-яку допомогу та підтримку!

2 „Gefällt mir“

InnaAvstria

вітаю вас у спільноті! бачу ваш запит, вже залучаю до нього волонтерів.

Щодо пошуку роботи, бажаєте отримати консультацію експерта? Це безкоштовно

Добрий день!
Враховуючи специфічність вашого запиту щодо репетитора (вузька спеціалізація, маленька країна та іноземні - для Австрії - мови), найбільш оптимальним, напевне, буде оголошення пошуку в українських спільнотах, наприклад, у фейсбук. Нижче підбірка найбільших з них:

:victory_hand::ukraine:Українська діаспора Австрії :austria::ukraine:Ukrainer in Österreich​:austria::victory_hand:

Українці у Відні - робота в Австрії, новини, реклама

Українці в Австрії - Ukrainer in Österreich - Ukrainians in Austria

Українці у Відні - робота в Австрії, новини, реклама

Українці в Австрії\Робота…Украинцы в Австрии\Работа

Українці в Австрії / Робота

Ukrainians in Linz and Upper Austria / Українці в Лінці та Верхній Австрії

Українці в Австрії. Допомога. Робота. Оголошення

Ukrainische Jugend in Österreich / Товариство української молоді в Австрії

Можемо знайти спільноти у конкретному регіоні чи місті, якщо ви бажаєте.

А ось тут Аутизм, центры Австрия | genetyka.com.ua є підбірка центрів - можливо, є сенс звʼязатися з ними і дізнатися, чи не мають вони фахівців, які розмовляють мовами, що розуміє ваша дитина.

1 „Gefällt mir“

InnaAvstria

я дуже розумію ваc! Пошук роботи - це завжди виклик, а якщо це все ще й в новій країні та поєднується з вихованням дитини з особливими потребами, то ресурсів стає удвічі менше.

Перше, на що хочу звернути увагу: рівень B1 у німецькій — це вже непоганий старт, але для більшості вакансій в Австрії вимагають B2. Це не означає, що ви «не готові» працювати, але справді може обмежувати вибір. Раджу паралельно з пошуком підсилювати мову — наприклад, через AMS (Arbeitsmarktservice) можна отримати безкоштовні мовні курси, інколи навіть спеціалізовані під певні професії.

Друге — саме AMS має програми підтримки для батьків дітей з інвалідністю та для людей, які з різних причин мають складності з виходом на ринок праці. Раджу звернутися до джобкоуча у вашому місцевому відділенні, вони можуть запропонувати стажування, курси перекваліфікації або часткову зайнятість.

Третє — є соціальні організації, які допомагають мамам у схожих ситуаціях:

• Caritas Österreich, Diakonie, Volkshilfe — там є проєкти для батьків дітей з особливими потребами;

• Integration Wien чи подібні ініціативи у вашій федеральній землі.

Також варто розглянути онлайн-роботу — переклади, адміністрування сторінок, дистанційна підтримка клієнтів, бо такі формати більш гнучкі й дозволяють поєднувати роботу з доглядом за дитиною.

І, мабуть, найважливіше — ви не самі. Дуже часто в Австрії при громадах є групи підтримки для батьків дітей з аутизмом, там діляться не лише порадами щодо розвитку дітей, а й інформацією про вакансії, роботодавців, які відкриті до співпраці.

Тому моя рекомендація:

1. Паралельно підтягувати німецьку (B2 — значно розширить можливості).

2. Обов’язково звернутися в AMS і дізнатись про спецпрограми для батьків/мігрантів.

3. Розглянути дистанційні формати, де вимога до мови нижча.

4. Шукати спільноти батьків дітей з інвалідністю в Австрії — там часто є «сарафанне радіо» про хороших роботодавців.

Якщо хочете, я можу порадити конкретні ресурси та сайти для пошуку роботи в Австрії, які найбільш дружні до україномовних

Привіт :slight_smile: Спробуйте пошукати на цих ресурсах, там повинні бути відповідні спеціалісти:

https://www.superprof.at

І тут: