Реабілітація після інсульта та для людей з інвалідністю

Чи зверталися ви до сімейного лікаря у питанні допомоги безкоштовного пансіонату згідно ваших захворювань?

Зверталася до соцальної служби. Відповіли, що особисто для мене немає безкоштовного пансіонату в цій країні. Є лише для тих людей, які проживають в територіальних громадах, де є такі пансіонати, бо вони фінансуються з місцевих бюджетів. Отже в нас є "білі" та "чорні". Для мене плата 18100 грн. на місяць, ще один "бонус" як для лежачої або — договір довічного утримання. А для людей, в яких немає квартири — смерть.

Вітаємо Tatyana873 !
За программою НЦЗУ в додатку Helsi з допомогою сімейного лікаря можна розглянути варіанти.
лінія НЦЗУ - 1677- уточніть , будь ласка ваші варіанти з реабілітації.
Пишіть запит з проханням реабілітації до адміністрації місцевої та обласної влади.

Дякую за відповідь. Пенсію, дійсно, вже призначили. Посилання подивлюся пізніше, може виникнуть питання. За номер телефона дякую, але, якщо там кидають слухавку, як на 15-45, то це інформація, яка не несе ніякої користі.

Вибачте, хочу уточнити, для чого мені допомога сімейного лікаря, щоб подивитися в додатку Хелсі? Мій сімейний лікар, наразі, на фронті, тому є затруднення. Наскільки я пам'ятаю, у Хелсі немає такого розділу про НЦЗУ. Можу помилятися.

До місцевої уже писала, правда, не зовсім про реабілітацію, але про допомогу. Отримала відмову у письмовому вигляді. Якщо вдасться сфотографувати, надішлю. Що Ви можете сказати про Червоний хрест?

15-45 не надає інформацію, це горяча урядова лінія, куди ви можете звернутися скаргою або пропозицією щодо роботи місцевої влади або будь-якого міністерства

Є лікар, з яким я в контакті. Перепідписувати не хочу. Сказали, що не потрібно. Я хочу мати договір саме з цим лікарем. І потім, в нас їх дуже мало.

Та чому ж не надає 15-45? Я колись писала щодо субсидії. Але треба чекати 1-1,5 місяці відповіді, якщо в письмовому варіанті. І документи треба прикріплювати, а в мене з електронним варіантом проблеми.

так, все вірно, не надає саме 15-45. Інформацію та зворотній звʼязок надає той, до кого ви звертаєтеся. Термін розгляду заяв 30 днів.

Якщо ваш сімейній лікар військовий, то він і далі на посаді сімейного лікаря?

Так, на посаді, мабуть. Не знаю, чи військовий. Сказали в поліклініці, що відписуватися не треба. За чутками, ніби, на рік його забрали, але вже, мабуть, більше пройшло, а його ще немає. Але ж я сказала вище, що є лікар, з якою я в контакті. Вона займалася оформленням інвалідності. А як же по-іншому?

Додаю фото відмови голови селищної Ради на моє прохання.

Пані Тетяно, прочитав. Це не відмова, а пояснення. Щодо грошової допомоги – вони надали стільки, скільки було можливо в рамках спеціальної програми. А для отримання соціального робітника вам потрібна позначка "потребує сторонньої допомоги" у групі інвалідності. Чи консультувалися ви з лікарем щодо отримання цієї відмітки?

Дякую за відповідь. А цього не достатньо? Треба ще якусь довідку на довідку?

Вважаю, що цього достатньо, але, знаючи, які вони бюрократи, щось іще, мабуть, буде потрібно…

😕

Ви на звʼязку

Так, це було до моменту встановлення інвалідності. Але нічого нового вони мені тепер не кажуть. Кажуть, що я маю йти в платний будинок пристарілих і укладати договір довічного утримання, який вже не можна розірвати. Я цього робити не буду. Я вже борюся з ними майже рік. Вмене немає сил. Треба знов писати заяву. Навіть не знаю на чиє ім'я.

Настя, дякую за відповідь. я це і сама розумію. Заяву не писала. Її навіть немає кому занести наразі.

може на електрону пошту?

Добрий день. На електронну пошту також треба скан з підписом.

Але в мене питання таке. Якщо я навіть знайду як мені доставити заяву, а мені так і не нададуть соцпрацівника (скоріш за все так і буде). Що мені тоді робити? Куди звертатися?

Я вже зараз перебуваю в безвихідному положенні. Людина, яка до цього інколи приходила до мене, раптом відмовилася. В мене повне відро, немає кому налити води. Що мені робити? В які правоохоронні органи, прокуратуру, на телебачення чи куди я можу написати?

А хто саме це каже? Бо офіційно ну щось не вірю, що можуть так написати. Це хтось усно каже?