Я залишилася без домівки, із наркотичною залежністю, та хворобами що можуть спричинити серйозну шкоду довкіллю та оточуючим. Прошу надати мені допомогу у вирішенні цього питання. У мене немає фінансових доходів щоб розпочати лікування. Не будьте байдужими
Добрий день!
Вітаємо на нашій інформаційній платформі й у спільноті.
Анастасіє, в Україні діють певні державні програми лікування наркотичної залежності. Вони фінансуються з держбюджету, тобто є безкоштовними для пацієнта.
Наприклад, це:
- Замісна підтримуюча терапія: лікування для осіб з опіоїдною залежністю, яке допомагає знизити ризик ВІЛ-інфікування та соціалізуватися.
- Детоксикація та амбулаторне лікування: зняття абстинентного синдрому („ломки“) у спеціалізованих державних наркологічних кабінетах.
- Соціально-психологічна реабілітація: спрямована на психологічну адаптацію.
Щоб отримати допомогу, треба звернутися до місцевого наркологічного диспансеру. Якщо ви не знаєте, де такий є у вашому місті, ми можемо підказати, якщо повідомите місто вашого перебування.
Також в Україні працює національна гаряча лінія з питань наркозалежності, ЗПТ та вірусних гепатитів: 0800507727.
Дзвінки зі стаціонарних і мобільних телефонів безкоштовні.
Можливо, ви бажаєте уточнити свій запит, інформацію про те, якої саме допомоги потребуєте, і тоді ми зможемо розширити відповідь і надати додаткові дані.
Анастасіяя
У вашій ситуації важливо звертатися не лише по психологічну підтримку, а й по термінову медичну та соціальну допомогу.
Якщо у вас є наркотична залежність і захворювання, які можуть бути небезпечними для вас чи інших людей, не відкладайте звернення до:
- сімейного лікаря або найближчої лікарні
- нарколога
- центру соціальних служб
- благодійних організацій, які працюють з людьми без житла та залежностями
- соціального працівника у вашому місті
Важливо не залишатися з цим наодинці. Навіть якщо зараз немає грошей, у багатьох містах можна отримати безкоштовну або частково безкоштовну допомогу.